Wegens omstandigheden gesloten

Alleen de tentoonstelling al die nu hangt aan de muren van ‘t Mosterdzaadje zou verlichting geven in die lange donkere tunnel waar ergens aan het einde het licht zou moeten schijnen. In dat duister had ‘t Mosterdzaadje met kunst en muziek u graag wat licht en lucht willen bieden. Er zullen voorlopig geen concerten zijn. Dit tot groot verdriet van musici en bezoekers.

Ik heb nu vanaf half december tot 10 februari 16 concerten moeten annuleren. Voor 28 musici was alle voorbereiding weer voor niets en dat is om moedeloos van te worden. Ik hoop dat er toch nog dit seizoen wat mogelijkheden komen om ze alsnog te laten optreden. Wederom met veel zaterdagmiddagen in de agenda en verlenging van het seizoen.

De tulpen van Wietze Dorsman

De tentoonstelling van Wietze Dorsman hangt nu zonder gezien te worden vrolijk en kleurrijk aan de muren. Op afspraak met de schilder kunnen de werken bezichtigd worden. Zijn telefoonnummer is: 0630776711

Wietze Dorsman vindt zijn inspiratie hij vrijwel altijd buiten de deur. Eén van de onderwerpen die hem aanspreken is bloemen, liefst in grote hoeveelheden. Hele velden vol tulpen, narcissen of klaprozen: ware kleurexplosies die hem uitdagen om een vertaling op het doek te maken. Ook interieurs van cafés, werkplaatsen en fabrieken spreken hem aan.
Hij hanteert verschillende technieken (kwast, paletmes, plamuurmes). Soms verdunt hij de verf en laat deze zijn eigen weg zoeken als een soort aquarel in olieverf. Het onderwerp is dan alleen nog de aanleiding voor een spel van kleuren. De ene keer zien we alleen het grote kleurvlak van een veld tulpen, de andere keer zijn er één of enkele tulpen uitvergroot en vullen ze het hele doek. Zijn schilderijen maakt hij in olieverf in verschillende formaten. Hij zet ze ter plekke op. Hij gaat met zijn zelfgemaakte ezel, schildersdoek en kist naar Hillegom of Lisse en vraagt aan de bollentelers of hij op hun terrein een dagje mag schilderen. Of hij neemt zijn spullen mee naar Frankrijk om daar de klaprozenvelden of oude fabrieken vast te leggen. Hij houdt van de dynamiek van het directe schilderen naar de waarneming, de keuzes die hij in korte tijd moet maken.

Maar nu wacht ik echt eerst af. Anders zakt ook Huib Wijders die de reserveringen beheert, de moed nog in zijn schoenen. Zodra er zicht is op voortgang zal ik dat melden.

Zelf ben ik begonnen met het draaien van cd’s die ik kocht van de de musici die in ‘t Mosterdzaadje optraden. Hun muziek brengt hier in huis enige troost in het verlangen naar het samen luisteren naar levende muziek. Blijf op de been!

Met vriendelijke groeten,
Paula Blom

Reacties zijn afgesloten.