Concerten hopelijk weer vanaf 22 januari

Het jaar 2020 is wel een jaar van beproeving geweest, maar ik hoop dat jullie de noodzakelijke veerkracht hebben behouden. Met zicht op een vaccin en trappelende musici in de startblokken, hoop ik toch echt op 22 januari de deuren van ‘t Mosterdzaadje weer open te gooien.
De meeste concerten die geannuleerd moesten worden kregen een nieuwe datum.

De Kerstvertelling zal echt een jaar op de plank moeten blijven. Ook de Notenkrakerssuite staat volgend jaar pas weer in de agenda. Er zitten verschillende zaterdagmiddag concerten in de agenda. Trio SonCe is nu op 6 februari, het nieuwjaarsconcert van Patrick Hopper verhuisde naar 30 januari, Joachim Eijlander komt met zijn studenten op 28 maart, het Delta trio komt op 21 mei. Ben nog met een paar data aan het stoeien.

Het is belangrijk voor musici om na alles wat er niet door ging, een vooruitzicht te hebben op een concert. En voor ons is het ook fijn om weer met elkaar, al zal het echt voorlopig op afstand zijn, de muziek live te ervaren.
Wens jullie allemaal een goed nieuwjaar. Gezondheid speelt daarbij een belangrijke rol.

Pianiste Vivianne Cheng speelt Hemel en Aarde en veel natuur

Over de pianiste Vivianne Cheng zijn internationaal de meest mooie recensies verschenen. Vivianne trad op in de meest beroemde concertzalen en won onvoorstelbaar veel prijzen. Maar in ‘t Mosterdzaadje was ze nog niet geweest en daar komt ze op vrijdag 22 januari om 20.00 uur een concert verzorgen. Deze uitzonderlijk getalenteerde en vaardige jonge pianiste koos een programma waarin de natuur een belangrijke rol speelt. Zij zegt daarover:
‘Dit programma is volledig ondergedompeld in de wonderen van de natuur en maakt een zintuiglijke reis door schilderachtige bossen (Schumann -Waldszenen), bloemen die zingen van melancholie (Rachmaninoff – Daisies, Schumann – Einsame Blumen), beukende golven van de oceaan (Chopin- Étude ‘Ocean’), een zoektocht om Zelf en Natuur te verstrengelen (Liszt – Vallée d’Obermann), en de sublieme dualiteit tussen Hemel en Aarde (Beethoven – Sonata Op. 111)’.

Dasha Beltiukova & Vital Stahievitch

Het concert dat de fluitiste Dasha Beltiukova en de pianist Vital Stahievitch op zondag 24 januari om 15.00 uur in ‘t Mosterdzaadje gaan verzorgen begint en eindigt in Belarus met het werk van Sergey Beltiukov. Beiden musici zijn daar geboren en getogen en kregen in Minsk hun muziekopleiding. Verder op het programma Chopin (scherzo nr.3), Preludes nr. 1, 2 en 3 opus 23 van Rachmaninov en de Sonate voor fluit en piano Tsjechische componist Jindřich Feld. Dit programma is in heel goede handen. De uitvoerenden staan bekend om het topniveau waarop ze musiceren. Zij zullen de dansende, lyrische en mystieke elementen in deze muziek laten klinken zoals het bedoeld is.

In ‘t Mosterdzaadje doen we er ook alles aan om met elkaar op afstand de muziek als Haarlemmerolie tot ons te nemen.
Samen met Patrick Hopper, onze onvolprezen webmaster, Huib Wijders, de spil van het reserveringssysteem en Dasha Beltiukova, die als geen ander het hoofd koel kan houden, toost ik op een jaar vol nieuwe kansen.

Met vriendelijke groeten,
Paula Blom

Reacties zijn afgesloten.