vrijdag 14 september 2018 – 20.00 uur

GITAARRECITAL
[naam verwijderd]

Een overweldigende stilte….

[naam verwijderd] en Iasonas Daskalakis

Op vrijdag 14 september om 20.00 uur is het gitaarduo [naam verwijderd] en Iasonas Daskalakis te gast in ’t Mosterdzaadje. Zij studeerden samen op het Conservatorium van Amsterdam klassiek gitaar. Van jongs af aan kennen beiden een obsessie voor het instrument en delen zij hun nieuwsgierigheid in gitaar muziek. Zij laten horen hoe divers de genres zijn en wat er al niet voor mogelijkheden in het instrument zitten. Na korte tijd samenspelen was er al een sterke muzikale connectie en besloten zij een duo te vormen. Met veel passie en plezier verzorgen zij hun optredens en verheugen zich op de kennismaking met het publiek in ’t Mosterdzaadje.

De gitaristen hebben een programma samengesteld met composities van o.a. Scarlatti, Piazzolla en Gismonti. Ook wordt een compositie uitgevoerd van de Griekse Iasonas Daskalakis genaamd Death Valley. Het is geschreven op een expeditie naar deze woestijn in Californië afgelopen zomer. In het stuk hoor je de overgang van het drukke Los Angeles naar de verlatenheid van de woestijn. De stilte is overweldigend. Na een korte tijd wordt het een race tegen de hitte van de zon, wat in de ritmiek van het stuk te horen is.

[Deze alinea is verwijderd op verzoek van de artiest]

Iasonas Daskalakis is in 1991 geboren in Athene, Griekenland. Hij begon met zijn muziekstudie op zesjarige leeftijd. In 2011 studeerde hij af op het Nationale Conservatorium van Athene met klassiek gitaar onder de vermelding van ‘Excellence and 1st prize’. Hij nam deel aan vele festivals in Griekenland en heeft verschillende prijzen gewonnen bij competities. Van 2009 tot 2013 werkte hij als gitaardocent aan het Nationaal Conservatorium van Athene. In 2013 verhuisde hij naar Amsterdam om zijn muzikale studies voort te zetten en om te blijven lesgeven. Hij heeft zich tijdens zijn studie ook beziggehouden met compositie, piano en Indische muziek. In 2017 behaalde hij zijn Bachelor diploma aan het Conservatorium van Amsterdam.

Reacties zijn afgesloten.