Donateursbrief december 2020

Santpoort, 6 december 2020

Lieve vrienden van ‘t Mosterdzaadje,

‘Nee oma, je mag niet Zwarte Piet zeggen’, corrigeert kleindochter Emilia van 7 jaar mij. In een Pietenpak gestoken, haar wangen vol zwarte vegen, zit ze geconcentreerd aan de tekening te werken die jullie bij de brief vinden. De Goedheiligman is nog maar nét de hoek om of daar ligt deze brief al op de deurmat. Eerder dan ooit maar wél met een belangrijke reden. Als donateurs, kunnen jullie vanaf nú met voorrang op de concerten inboeken. De behoefte aan het meemaken van een concert is groot en velen vissen helaas achter het net. Terwijl zonder jullie trouwe financiële en morele ruggensteun er niet eens concerten zouden zijn. Dus gauw een stoel reserveren.

Zelf vind ik vooraf reserveren een drempel opwerpen. Maar het kan gewoon even niet anders. Wél raar om te bedenken dat Pim en ik ‘t Mosterdzaadje 38 jaar geleden begonnen vanuit de idealistische gedachte drempels voor concertbezoek te slechten. Vrije toegang, vrijwillige bijdrage. Voor het weer zóver is zal er, ondanks vaccinatie in het vooruitzicht, nog wel een tijdje overheen gaan. Of dán de mensen, die ik al zo lang niet meer gezien heb, de draad van hun gang naar ‘t Mosterdzaadje weer oppakken, is nog maar de vraag. Intussen hoop ik in elk geval dat jullie deze tijd tot zover goed zijn doorgekomen.

Al maanden wordt bijna al het nieuws gedomineerd door corona. Wat er voor hartverscheurende strijd zich verderop in de wereld afspeelt krijgt nauwelijks nog aandacht. Ik ontkom niet aan de gedachte dat we hier in Nederland allemaal ‘Rupsjes-Nooit-Genoeg’ zijn die heel opstandig worden als er even niet geconsumeerd kan worden zoals we gewend zijn. Dat we een heel verwend volkje zijn, boos op inperkingen en dan vergeten dat we in een benijdenswaardig land wonen. Wereldwijd heerst een uitzichtloze beperking op vrijheid. Dát is pas erg.

Door jullie als donateurs, de giften voor het spontaan in het leven geroepen coronafonds en de hulp van vrijwilligers gaat ‘t Mosterdzaadje moedig voorwaarts, roeiend met de riemen die er zijn.
De musici zijn gelukkig met het podium. De zaal ziet er heel aantrekkelijk uit. Tussen de planten zitten ook nog mensen. En daar willen ze voor spelen, voor warme oren. Ze geven hun ziel en zaligheid. Stap dus in de magische wereld van de levende muziek, maak het hoofd leeg en laat het hart volstromen.

Reserveer je plek bij Huib Wijders. penningmeester@mosterdzaadje.nl Hij heeft de enorme klus van het beheren van de reserveringen op zich genomen. Tevens is hij strenge handhaver van de richtlijnen en dat waarborgt de veiligheid van het samenkomen.

Op zaterdag 6 februari ‘s middags is een extra concert ingezet met pianist Frank van de Laar en celliste Anastasia Feruleva.

Het Kerstfeest zal er anders zijn dan we gewend zijn, maar maak er met alle beperkingen tóch een feest van. Zelf zet ik gewoon mijn poes Sammie een kerstmuts op.

Voor het nieuwe jaar wens ik jullie gezondheid, geduld en muziek.

Paula Blom

Reacties zijn afgesloten.