zondag 21 februari 2021 – 15.00 uur

Helaas kan dit concert niet doorgaan
‘Strijken Geblazen!’
Duo Beumer & van Ham
Sander Beumer – tenorsaxofoon
Hans van Ham – piano
altviool muziek bewerkt
Vieuxtemps, Wieniawsky, Villa Lobos, Glinka en Bruch

“Strijken Geblazen!”

Op zondag 21 februari om 15.00 uur zijn Sander Beumer – saxofoon en Hans van Ham – piano te gast in ‘t Mosterdzaadje. Een duo van grote klasse. Zij hebben een programma samengesteld van muziekstukken die oorspronkelijk voor een strijkinstrument (altviool, cello) en piano zijn geschreven, of voor altsaxofoon als altviool is bedacht.

Uitgevoerd worden werken van Vieuxtemps, Wieniawski, Villa Lobos, Glinka en Bruch

 Het Duo Beumer & Van Ham  is vooral gespecialiseerd in de uitvoering van hedendaagse muziek voor saxofoon en piano. Het duo heeft in de afgelopen jaren veel componisten geïnspireerd tot het schrijven van een werk. Vaak met ondersteuning van het Fonds voor de Podiumkunsten. Op deze manier heeft het duo een interessant repertoire opgebouwd.
Naast muziek vanaf 1920 en nieuwe muziek speelt het duo ook eigen bewerkingen van muziek voor strijkers. Dit onder de noemer “Strijken geblazen”! Daarmee wordt het repertoire verruimd met muziek uit de 18de en 19de eeuw.

Hun eerste CD “RED to BLACK” uit 2008 weerspiegelt de behoefte om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van nieuw repertoire voor saxofoon en piano. De meeste stukken op deze CD zijn speciaal voor duo Beumer &: Van Ham gecomponeerd.

Het duo werkte ook samen met strijkers, waaronder topvioliste Eva Koskinen. Gezamenlijk hebben ze enkele trio’s uitgevoerd, waaronder het voor hen gecomponeerde “Del Sûr” van Carlos Micháns. Zij waren te gast in Straatsburg op het grootste saxofoonfestival ter wereld. Ter gelegenheid daarvan voerden ze een gloednieuw werk van Gijs van Dijk uit, speciaal voor hen gecomponeerd.

Reacties zijn afgesloten.