vrijdag 12 februari 2021 – 20.00 uur

Trio Meraki
Blanca Sanchez – altviool
Marco Danesi – klarinet
Paolo Gorini – piano
Mozart, Brahms, Schumann, Bruch

MERAKI TRIO

Het Meraki trio geeft op vrijdag 12 februari om 20.00 uur in ‘t Mosterdzaadje een oorstrelend concert met werken van de mooiste trio’s van Mozart, Brahms, Schumann en Bruch geschreven voor de combinatie klarinet, altviool en piano. Het zijn Marco Danesi (klarinet), Blanca Sanchez (altviool) en Paolo Gorini (piano), een uniek trio die de luisteraars zullen betrekken in hun muzikale reis vol kleuren, klanken en beelden.

Het ensemble Meraki Trio is in 2018 opgericht en gevestigd in Nederland. Drie verschillende persoonlijkheden komen samen als het gaat om het spelen en denken over muziek. Het ontdekken van de essentie en de betekenis van de muziek, het uitdrukken en communiceren van hun gevoelens naar het publiek.

Marco Danesi en Paolo Gorini zijn goede vrienden, ze houden echt van alles wat met muziek te maken heeft: het maken van muziek, het luisteren naar muziek, maar ook het praten en denken over muziek. Ze zijn erg op hun gemak op het gebied van kamermuziek, en ze zijn actief nieuwsgierig naar het hedendaagse muzieklandschap. Deze gemeenschappelijkheid is de mijlpaal van Duo Ebano en de reden voor de voortdurende groei en ontwikkeling ervan. Duo Ebano is geen gewoon klarinet- en pianoduo: nieuwe muziek, elektronica, avontuurlijke programma’s, het mengen van genres bepalen hun identiteit.

De naam van de groep is ontleend aan de Griekse cultuur (μεράκι) die is afgeleid van de Turkse “Merak” (Labour of love, to do something with pleasure). De muzikanten voelen zich met dit woord vereenzelvigd omdat muziek een passie is, er is zoveel toewijding in de voorbereiding en de repetitie voor de optredens. Het plezier dat communicatie en samenspel niet met een beter woord te beschrijven is dan Meraki.

Reacties zijn afgesloten.