vrijdag 22 januari 2021 – 20.00 uur

Helaas kan dit concert niet doorgaan
Pianorecital
Vivianne Cheng
Op natuur geïnspireerde muziek van o.a. Liszt en Rachmaninoff

Pianiste Vivianne Cheng speelt Hemel en Aarde en veel natuur

Over de pianiste Vivianne Cheng zijn internationaal de meest mooie recensies verschenen.. Vivianne trad op in de meest beroemde concertzalen en won onvoorstelbaar veel prijzen. Maar in ‘t Mosterdzaadje was ze nog niet geweest en daar komt ze op vrijdag 22 januari om 20.00 uur een concert verzorgen. Deze uitzonderlijk getalenteerde en vaardige jonge pianistekoos een programma waarin de natuur een belangrijke rol speelt.Zij zegt daarover:

‘Dit programma is volledig ondergedompeld in de wonderen van de natuur en maakt een zintuiglijke reis door schilderachtige bossen (Schumann -Waldszenen), bloemen die zingen van melancholie (Rachmaninoff – Daisies, Schumann – Einsame Blumen), beukende golven van de oceaan (Chopin- Étude ‘Ocean’), een zoektocht om Zelf en Natuur te verstrengelen (Liszt – Vallée d’Obermann), en de sublieme dualiteit tussen Hemel en Aarde (Beethoven – Sonata Op. 111)’.

Vivianne Cheng is een van de jongste Steinway Artists van de wereld en trad al vele malen op in Europa en de Verenigde Staten. Zij werd in 1990 geboren in North Carolina en gaf daar op tienjarige leeftijd haar eerste solorecital. Sindsdien speelde zij in Carnegie Hall, Steinway Hall, Symphony Hall, Musikverein, Lincoln Center, Kimmel Center for the Performing Arts, Festival Ljubljana, La Cité Internationale des Arts, International Keyboard Institute and Festival, Verbier Festival Academy en het International Musicians Seminar Prussia Cove. Hoogtepunten in 2018 zullen onder andere solo recitals zijn in Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland, Nederland en de Verenigde Staten van Amerika; waar ze zal optreden tijdens het Ligeti Festival en het Festival « Le Temps des Mélodies »; daarnaast soleert ze in Spanje met het Orquesta Sinfónica de la Región de Murcia.

 Vivianne won een indrukwekkende reeks internationale prijzen, o.a. op de Tureck International Bach Competition, de New York International Piano Competition, het Concurso Internacional de Piano CLaMo, de Bartók-Kabalevsky-Prokofiev International Piano Competition, de Wideman International Piano Competition, het Concours International de Piano de Lagny, de Philadelphia Orchestra’s Albert M. Greenfield Concerto Competition en de eerste Arts Arena–Curtis Institute of Music Award. Zij ontving beurzen en ondersteuning van het Jacques Vonk Fonds, de AHK Talent Grant, de United Arts Council Professional Development Grant, het David H. Springmann Memorial Fellowship, het Vladimir Horowitz Piano Scholarship en het Frank Huntington Beebe Fund Grant.

Haar optredens zijn via televisie en radio uitgezonden door PBS, Y Arts ‘On Stage at Curtis’, The Classical Network (WWFM), Good Morning Television New Zealand en Vivianne was te horen in de enthousiast ontvangen documentaires On a Personal Note (2010) en Die Martins-Passion (2004). Zij trad op in verschillende kamermuziek ensembles, o.a. met Ani Kavafian, Ida Kavafian en Efe Baltacigil en studeerde bij Frans Helmerson, Gary Hoffman, Pamela Frank, Gábor Takács-Nagy, Aaron Rosand en Thomas Riebl. Zij gaf de eerste uitvoering van een aantal nieuwe composities voor piano, speelde de pianopartij in nieuwe ensemblestukken en trad op voor vooraanstaande componisten als William Bolcom, Reinhard Febel en Ned Rorem.

 Aan het Conservatorium van Amsterdam studeerde zij bij Naum Grubert, aan de Universität Mozarteum Salzburg bij Andreas Groethuysen en Pavel Gililov en aan het Curtis Institute of Music bij Gary Graffman en Leon Fleisher. Voordien studeerde zij aan The Juilliard School of Music waar zij op vijftienjarige leeftijd werd aangenomen in het University Programme. Belangrijke docenten waren verder Ruth Slenczynska, Yoheved Kaplinsky en Arkady Aronov. Masterclasses volgde Vivianne van legendarische pianisten als Alicia de Larrocha, György Sándor, Claude Frank, Earl Wild, Boris Berman, Dmitri Bashkirov, Kirill Gerstein, Richard Goode, Robert McDonald, Menahem Pressler, Ferenc Rados en Arie Vardi.
www.vivi-anne.com

Reacties zijn afgesloten.