De eerste concerten in december

De laatste concerten van november zijn al een tijdje ‘uitverkocht’. Het Belgische saxofoonkwartet moest vanwege de maatregelen thuisblijven, maar dichterbij huis woont saxofonist David Christobal Litago. Hij komt met het Nederlands Saxofoonkwartet. Bij deze de eerste concerten in december. Er zijn wat extra concerten ingezet. Zie de website. Halverwege december krijgen de donateurs de maandprogramma’s van januari en februari en kunnen zij met voorrang daarop inboeken. Net voor Sinterklaas, op 4 december, pakt Marjolein Meijers uit met haar programma Tijdloos. De 20 stoelen zijn al bezet, maar je kunt altijd nog op de reservelijst komen. In afwachting van andere tijden, dat we weer voluit mogen gaan, doen we het nu met deze beperking en is iedereen daar al heel blij om.

Viool duo van de 18e eeuw

James Hewitt en Xiangji Zeng zijn gespecialiseerd in kamermuziek op historische instrumenten. Zij vormen samen het viool duo van de 18e eeuw. En zijn de oprichters van het befaamde Estehaagse Ensemble.
Op zondag 6 december om 15.00 uur laten ze in ‘t Mosterdzaadje muziek horen van Bach, Telemann en Leclair. Drie tijdgenoten van elkaar. Van Telemann twee ‘Canonische Sonates’. Van Leclair twee duo’s. Als centrale as kozen ze de beroemde Prelude uit Bachs E Major Partita voor viool solo. De naam ‘Estehaagse Ensemble’ is een verwijzing naar ‘Esterhazy’, het paleis waar Haydn werkte, en ‘Haagse’, Den Haag, de stad waar het ensemble is gevestigd.

The Hague Stringtrio met ‘Celebrating Women’

Het internationaal geroemde ‘The Hague Stringtrio’ is op dinsdag 8 december om 20.00 uur te gast in ‘t Mosterdzaadje. Justyna Briefjes (viool), Julia Dinerstein (altviool) en Miriam Kirkby (cello) voeren het programma ‘Celebrating Women’ uit. Ze ontdekten voor ons de muziek van Emmy Frensel Wegener, Miriam Hyde en Ethel Smyth. Muziek méér dan de moeite waard maar zelden uitgevoerd.
Justyna en Miriam zijn beiden lid van het Residentie Orkest in Den Haag. Julia is een vooraanstaand altviool docente aan verschillende conservatoria in Nederland.

Met vriendelijke groeten,
Paula Blom

Reacties zijn afgesloten.