EXPOSITIE januari/februari 2018

schilderijen van Miriam Farré

Expo-FARRÉ

Miriam Farré

Miriam Farré zal in de maanden januari en februari haar werk tentoonstellen in ’t Mosterdzaadje te Santpoort. De opening van haar tentoonstelling is op zondag 14 januari na het concert van het Odayin Trio dat om 15.00 uur begint en rond 16.30 uur is afgelopen.

De in 1956 te Buenos Aires geboren Argentijnse exposeert haar werk sinds 1979. Als jonge studente volgde zij haar opleiding aan de Nationale Academie voor Schone Kunsten M. Belgrano en P. Pueyrredón te Buenos Aires en is in 1985 afgestudeerd. Daarmee werd zij zelf docente tekenen en schilderen. In september 2001 kwam zij naar Nederland, trouwde met Gerard de Roller en woont sindsdien in Velserbroek.


“Schilderen en tekenen vormen een manier om door het leven te gaan en de wereld te begrijpen, waar dan ook! Zolang je maar met ogen en hart open staat om dingen te ontdekken.”

schilderij van Miriam Farré

Hoe vormen zich mijn gedachten om deze kunstwerkjes te maken?
De vormen, kleuren en vrije structuur worden uitgedrukt op het witte papier. De beweging gaat van ene naar de andere kant en de mentale structuur begint tot een visuele samenstelling te komen “altijd uitgaande van de veelbesproken maar daarom niet minder centrale abstracte plastische taal”


schilderij van Miriam Farré

Gedachten en ideetjes gaan vaak net zo snel als ze komen. Ze dansen als vlinders op de Nederlandse wind die blaast en blaast tot ze verdwenen zijn. Vervlogen en ontsnapt om na een poosje, soms seconden, minuten, uren of zelfs dagen weer terug te keren. In die tussentijd kunnen ze verder ontwikkeld- of compleet veranderd zijn.


schilderij van Miriam Farré

Stukjes papier met de vingers in vormen gescheurd of met de schaar geknipt. Meteen verwerkt of nog even achtergehouden om later bij toeval weer spontaan ontdekt te worden. Zij maken mijn hart blij als ik ontdek hoe ze tot nieuwe beelden gecombineerd kunnen worden met de vormen en kleuren die hun plek op het witte doek reeds gevonden hebben en die daar in afwachting zijn van hun ‘nieuwe vriendjes’ om met hen samen, als in een waar spektakelstuk de wereld te mogen aanschouwen.

Reacties zijn afgesloten.