Extra Ramses voorstelling en The Hague Stringtrio

Of al het smakelijks wat ik jullie nu voorschotel ook opgediend gaat worden …dat weet ik niet. Maar dit staat klaar om geconsumeerd te worden. Er is op vrijdag 13 november een extra optreden voor Fredie en Jorick ingelast. Zij brengen een ode aan Ramses Shaffy. En zondag 15 november het befaamde The Hague Stringtrio die een nieuw programma hebben met muziek van vrouwelijke componisten.

Fredie Kuiper en Jorick Jochems

Behalve op 20 november komen ook op vrijdag 13 november om 20.00 uur Fredie Kuiper (zang en accordeon) en Jorick Jochems een extra ingelaste voorstelling geven. Een ode aan het leven van Ramses Shaffy.
In december is het alweer 11 jaar geleden dat hij is overleden. In één van zijn bekendste liedjes zingt Ramses zelf: ‘laat mijn liedjes nu maar zwerven’. Vanuit die gedachte ontstond het programma ‘Ramses in Vogelvlucht’.
Jorick Jochems ontdekte Ramses tijdens zijn opleiding aan Studio Herman Teirlinck in Antwerpen. De muziek en teksten pasten hem als een tweede huid. Het was een kans voor hem om het ‘perfecte’ zingen achter zich te laten en zich als acteur te bekommeren om het hart van het lied en dat tot kloppen te brengen. Voor Fredie speelt Ramses nog altijd een belangrijke rol in haar leven. Hun samenwerking kreeg lovende recensies.

The Hague Stringtrio met ‘Celebrating Women’

Het internationaal geroemde ‘The Hague Stringtrio’ is op zondag 15 november om 15.00 uur te gast in ‘t Mosterdzaadje. Justyna Briefjes (viool), Julia Dinerstein (altviool) en Miriam Kirkby (cello) voeren het programma ‘Celebrating Women’ uit. Ze ontdekten voor ons de muziek van Emmy Frensel Wegener en Ethel Smyth.
Het trio speelt naast bekende meesterwerken ook minder bekende composities die meer dan de moeite waard zijn om gehoord te worden. Justyna en Miriam zijn beiden lid van het Residentie Orkest in Den Haag en Julia is vooraanstaand altviool docente aan verschillende conservatoria.
Ethel Smyth was een maatschappelijk betrokken vrouw. Zij verkeerde in de kringen van Clara Schumann, Brahms en Grieg. Een compositie van haar werd gebruikt voor het strijdlied van de ‘Suffragettes’, de vrouwen die opkwamen voor het vrouwenkiesrecht. In W.O.I werkte zij als verpleegster en zette zij haar ervaringen op papier. Dit boek bracht meer roem dan haar composities. Met dit strijktrio waan je je in de tijd van Brahms.
Van de Nederlandse componiste en violiste Emmy Frensel Wegener klinken vijf prachtige miniatuurtjes uit 1925. Zij beschikte eveneens over groot schrijftalent. Haar gedichten werden in de Nieuwe Gids gepubliceerd.

.
Ethel Smyth was een maatschappelijk betrokken vrouw. Zij verkeerde in de kringen van Clara Schumann, Brahms en Grieg. Een compositie van haar werd gebruikt voor het strijdlied van de ‘Suffragettes’, de vrouwen die opkwamen voor het vrouwenkiesrecht. In W.O.I werkte zij als verpleegster en zette zij haar ervaringen op papier. Dit boek bracht meer roem dan haar composities. Met dit strijktrio waan je je in de tijd van Brahms.
Van de Nederlandse componiste en violiste Emmy Frensel Wegener klinken vijf prachtige miniatuurtjes uit 1925. Zij beschikte eveneens over groot schrijftalent. Haar gedichten werden in de Nieuwe Gids gepubliceerd.

Met vriendelijke groeten,
Paula Blom

Reacties zijn afgesloten.