Pianiste Regina Albrink en pianoduo DimitrovBoelee

De brieven aan de donateurs liggen verzendklaar. Geschreven vóór de persconferentie van afgelopen dinsdagavond. Wat gaan we doen?
Na overleg met Huib en Dasha, de bestuursleden van de Stichting, zijn we van plan om zo lang als het kan de concerten door te laten gaan. Dit tot grote vreugde van de uitvoerenden.
We zullen van de bezoekers het strikt naleven van de richtlijnen vragen. Bij bevestiging van de reservering zullen die te lezen zijn. Belangrijk is dat bezoekers eenmaal op hun stoelen zitten, niet meer gaan lopen. Draag een eigen mondkapje, in elk geval bij binnenkomen en weggaan. Daarbij ook elkaar echt de ruimte geven.
Zo kan ‘t Mosterdzaadje een veilige haven zijn waar het goed bijtanken is. Want ondanks alle beperkingen zijn de concerten, ontdaan van alle gezelligheid voor en na afloop, toch als balsem op de ziel. De musici, echt gelukkig te kunnen spelen, geven nog méér dan normaal hun ziel en zaligheid aan de toehoorders. Een verademing in een beklemmende periode.

Regina Albrink

De Noordhollandse Regina Albrink heeft een grote schare van fans wereldwijd om zich heen opgebouwd. Beroemd zijn haar pianorecitals die ze traditioneel op Tweede Kerstdag geeft in het Amsterdamse Concertgebouw. In ‘t Mosterdzaadje krijgen we daar op vrijdag 30 oktober om 20.00 uur een voorproefje van. Met Beethoven (Für Thérèse), vier Impromptus van Schubert en de Grande Polonaise Brillante van Chopin heeft ze weer een oorstrelend programma samengesteld.

Vierhandige meesterwerken

Het piano duo DimitrovBoelee bestaat uit de Bulgaarse pianist Dimitar Dimitrov en de Nederlandse pianiste Elvire Boelee. Op zondag 1 november om 15.00 uur staan twee vierhandige meesterwerken op hun programma: W.A. Mozart – Sonate in C Groot (KV 521) en C. Debussy- Petite Suite.
Quatre-mains spelen was in het verleden niet alleen een vorm van vermaak. In de tijd van Mozart, Schubert en Brahms was het ook een uitstekende manier om te flirten met het ‘andere geslacht’. Maar voor de muziekliefhebbers was het een fantastische gelegenheid om de grootste symfonieën in de huiskamer tot leven te horen komen.

Met vriendelijke groeten,
Paula Blom

Reacties zijn afgesloten.