Rondom Balkan en Beethoven

Het reserveringssysteem via de website werkt nu echt. Het probleem zat in een komma. Daar kwam onze webmaster Patrick Hopper na veel zoeken achter. Als je wilt zien wat hij nog méér kan kunnen donateurs zich alvast inschrijven voor zijn Beethoven concert op 29 november.
Het concert van Trio C tot de Derde is al volgeboekt. Je kunt je aanmelden voor de reservelijst. Voor het pianorecital op zondagmiddag zijn nog enkele plaatsen.

Trio C tot de Derde

Op vrijdag 23 oktober om 20.00 uur zijn is het genieten, dansen en dromen met de aanstekelijke muziek die Carel den Hertog (viool), Coos Lettink (accordeon) en Caspar Terra (klarinet) in ‘t Mosterdzaadje gaan spelen. Onder de naam Trio C tot de Derde musiceren de drie bijzonder muzikale vrienden al bijna hun leven lang. Ze spelen klezmer in de puurste zin van het woord: joodse feestmuziek! Een stijl die voortdurend in ontwikkeling is en veel ruimte biedt voor uitstapjes naar aangrenzende genres als Balkan en gipsy, de jazz en de klassieke muziek.

Pianorecital ‘Rondom Beethoven’

De pianist Frederic Voorn is op zondag 25 oktober om 15.00 uur te gast. Zijn programma ‘Rondom Beethoven’ omvat behalve Sonate nr. 6 en de Bagatellen op.126, ook werk van zijn tijdgenoten. Van de Tsjechische componist Jan Vaclav Voříšek en de Oostenrijkse Franz Schubert worden Impromtu’s uitgevoerd. Wenen was in die tijd, rond de 19e eeuw het centrum van culturele uitwisseling en ontmoeting. Daar hebben deze componisten elkaar ook gekend en gehoord.
Frederic Voorn (1962) is op vele muzikale gebieden actief. Hij is concertpianist, componist en dirigent. Twaalf jaar lang maakte hij het Radio 4 programma Pianistenuur. Hij geeft lezingen en schrijft artikelen voor diverse muziekbladen.
Van de 5 cd’s die Frederic Voorn opnam zijn de laatsten gemaakt in ‘t Mosterdzaadje. Daaronder ook de prachtige cd-opname met eigen werk.

Met vriendelijke groeten,
Paula Blom

Reacties zijn afgesloten.