Concerten van 9 en 11 oktober in ’t Mosterdzaadje

De musici van het NoWoC Ensemble wonen en werken in Nederland maar hun wortels liggen in Hongarije, Estland en Israël. Heimwee naar hun thuisland bracht ze tezamen en dat resulteerde in een muzikale samenwerking waarin folklore en traditie als cultureel erfgoed uitgewisseld worden. Dat gaan we vrijdag 9 oktober beleven. Op zondagmiddag 11 oktober is een veelzijdig pianoduo te gast. Isabelle van Dooren en Henning Schmidt hebben een verrassend programma samengesteld.

Folklore, traditionele en kunstmuziek

Op vrijdag 9 oktober om 20.00 uur verzorgt NoWoC een concert in ‘t Mosterdzaadje. De zangeres Johanna Földesi (Hongarije), de fluitiste Liis Lulla-Knape (Estland) en de blokfluitiste Galit Zadok (Israël) brengen in deze unieke combinatie een muzikaal universele taal.
Het programma bestaat uit composities van Béla Bartók, Naomi Shemer, Miina Härma en eigen werk.
Ensemble NoWoC debuteerde in The Night of Light (2017) in de domkerk van Utrecht, gevolgd door huiskamerconcerten en een concerttournee in Estland (2017).

Pianoduo met een verrassend programma

Zondag 11 oktober om 15.00 uur zijn in ‘t Mosterdzaadje te gast Isabelle van Dooren en Henning Schmidt. Een pianoduo van grote klasse. Behalve dat er de mooiste quatre mains klinken, worden ook liefdesliederen van Schubert en Britten gezongen en horen we pianostukken solo. Een zeer afwisselend en uitgekiend programma met werken van Mozart, Fazil Say, Schubert, Britten en Piazzolla.
“We combineren een deel van ‘Eine kleine Nachtmusik’ van Mozart met ‘Night’ van Fazil Say. Hiermee laten we horen hoe de nacht in verschillende tijdsperiodes bezongen wordt”, aldus Isabelle.
De Turkse pianist en voorvechter van mensenrechten Fazil Say geniet inmiddels wereldwijde bekendheid, zowel voor zijn pianospel als zijn sterke composities. Zijn stukken slaan een brug tussen de jazz en de klassieke muziek.

Met vriendelijke groeten,
Paula Blom

Reacties zijn afgesloten.