Solo Winterreise en Duo Kaleidoscope

Door ons zorgvuldig aan de richtlijnen te houden kunnen de bezoekers van ‘t Mosterdzaadje op een veilige manier van veel moois genieten. De inzet van de musici en de aandacht van publiek schept toch een heel bijzondere sfeer. Hopelijk dat de ontmoeting tussen mensen in en om ‘t Mosterdzaadje over een tijdje weer normaal gaat worden. Om de kilte van afstand houden op te vangen is het raadzaam om iets lekker warms mee te nemen naar een concert. Onze webmaster Patrick Hopper, heeft een prachtig reserveringssysteem gemaakt. Op de website, in het menu concertagenda, kun je nu direct zien of er nog te reserveren valt. Ook als er een grijze knop met ‘reserve’ daarop, kun je toch je naam achterlaten. Dit voor als er afzeggingen binnenkomen. De aanvragen worden door de penningmeester bevestigd. Het is een heel gedoe allemaal, maar muziek maakt het meer dan de moeite waard.

Tot aan de grenzen van eenzaamheid

Mattanja van den Bos

De huiveringwekkende liederencyclus ‘Die Winterreise’ van Schubert bestaat uit 24 liederen van schoonheid, verdriet en loutering. Op vrijdag 16 oktober om 20.00 uur worden deze in ‘t Mosterdzaadje gespeeld en gezongen door de veelzijdige musicus Mattanja van den Bos.
In de afgelopen jaren ondernam Mattanja van den Bos meermaals deze eenzame, muzikale reis, daarmee de oer-uitvoering van Schubert spiegelend. Want, toen Franz Schubert (1797-1828) ‘die Winterreise’ voltooid had in 1827, bracht hij deze in intieme kring ten gehore, waarbij hij zichzelf met zijn lichte, hoge stem op de piano begeleidde. Een emotionele reis van één persoon, tot aan de grenzen van de eenzaamheid. Als publiek word je direct betrokken bij de muziek. Het is een ervaring die je niet onberoerd laat.
Mattanja van den Bos (1984) is klassiek zangeres, violiste, multi-instrumentalist en componiste. Viool studeerde ze aan het conservatorium van Enschede haar zangstudie voltooide ze aan het conservatorium in Amsterdam. Ze deed de internationale opera academie te Tivoli en won de 1e prijs op het internationale operaconcours Piero Sardelli te Rome (2013). Als singer-songwriter, violiste en zangeres trad ze op in o.a. New York, Buenos Aires en Kaapstad.

Duo Kaleidoscope

Twee geweldige fluitistes, Katja Pitelina en Reiko Tsuiki, samen het Duo Kaleidoscope, brachten eerder al hun instrumenten in ‘t Mosterdzaadje tot klinken. Op zondag 18 oktober om 15.00 uur zijn ze te horen met een programma waarop ze beiden op een originele 19e eeuwse Frans Romantische fluit spelen.
Het programma bestaat uit virtuoze fluitduo’s van Kuhlau, Doppler, Tulou en Briccialdi. Sommige van deze composities zijn gebaseerd op populaire operathema’s. Het was dé manier om buiten het grote theater toch de geliefde operamuziek te horen.
De naam van hun duo doen Katja en Reiko eer aan. Zoals in een caleidoscoop bonte glasstukjes telkens wisselende patronen vormen, zo laten Katja en Reiko met hun fluiten steeds weer andere kleuren horen.
Katja en Reiko hebben eerst hun traditionele dwarsfluitopleiding cum laude afgerond. Daarna volgden beiden een specialisatie in oude muziek, bij Barthold Kuijken aan het Haagse conservatorium. Ook die studie wisten ze met onderscheiding te bekronen. Ze spelen sinds 2006 samen, werken in vooraanstaande barokorkesten, en zijn ook actief als solist en in kamermuziek.

Met vriendelijke groeten,
Paula Blom

Reacties zijn afgesloten.