vrijdag 27 november 2020 – 20.00 uur

Anemos Saxofoonkwartet
“Anemos Reflextions”:
Kristan Dehertog – sopraan
Lieve de Keyser – alt
Kurt Bertels – tenor
Wesley Capiau – bariton
Bach, Van Damme, Bartók, Pärt, Piazzolla, Bizet, Monti, Brel

Anemos Saxofoonkwartet

Op vrijdag 27 november om 20.00 uur komt het Belgische saxofoonkwartet Anemos naar Santpoort om hun meest intieme voorstelling uit hun 10 jarig bestaan in ‘t Mosterdzaadje te laten klinken.“Anemos Reflextions” bevat werken van J. S. Bach, J. H. Van Damme, B. Bartók, A. Pärt, A. Piazzolla, G. Bizet, V. Monti, J. Brel

De leden van het kwartet zijn: Kristan Dehertog – sopraan, Lieve de Keyser – alt, Kurt Bertels – tenor en Wesley Capiau – bariton.

Het is september 2009. 4 jonge saxofonisten ontmoeten elkaar in het Koninklijk Conservatorium van Brussel. De eerste pagina’s van een mooi muzikaal verhaal worden geschreven: dat van het Anemos saxofoonkwartet.

Na ruim 10 jaar vriendschap en muziek is het tijd om terug te blikken op deze mooie jaren. Met een lach én een traan, nostalgie van de bovenste plank. De luisteraar wordt zo meegenomen op een hoogst persoonlijke reis. Door welke muziek raken zij ontroerd? Welke componisten kunnen het best hun muzikale passie vertalen? Het resultaat: waarschijnlijk de meest intieme voorstelling van Anemos tot nog toe…

Ἀνεμος” (anemos) wind, storm, adem, ziel, luchtstroom, hart, karakter, geestdrift”

In september 2009 startten Kristan Dehertog, Bart Van Beneden, Kurt Bertels en Wesley Capiau in het Koninklijk Conservatorium te Brussel met het Anemos Saxofoonkwartet. Hun uitgangspunt was om een nieuwe wind te brengen in het Belgische saxofoonkwartetlandschap om zodoende het repertoire, de stijl en het imago te verfrissen. Troeven daarbij zijn hun jeugdig enthousiasme, warme vriendschap en hun liefde voor het instrument.

Doorheen de laatste vier jaar volgde het kwartet masterclasses bij o.a. Marieke Schneemann, Bram Van Sambeek, Luc Loubry, Bart Boeckaert, Norbert Nozy en het Aurelia Saxofoonkwartet.

In maart 2012 wonnen ze Youth ’n Classic georganiseerd door het Klarafestival en SonicAngel, welke het startschot was voor hun eerste album ‘Through Time‘. In november van hetzelfde jaar wonnen ze de eerste prijs en de Prix SACEM op de International Chamber Music Competition in Luxemburg. Een half jaar later werd het kwartet eerste laureaat op de 8th National Adolphe Sax Competition.

Voor ze met hun eerste zaalshow ‘From Anemos With Love’ tourden, traden ze op in de Henry Le boeufzaal Bozar, in de Flagey op het Klarafestival, op het kamermuziekfestival in Middelburg (NL) en op het Orlando Kamermuziekfestival in Maastricht (NL). Ze waren eveneens te horen in Saint-Nazaire (FR), Zagreb (KR) en recent waren ze een centrale gast in het saxofoonfestival Saxperience in Belgrado.

Reacties zijn afgesloten.