vrijdag 6 november 2020 – 20.00 uur

Helaas kon dit concert geen doorgang vinden i.v.m. maatregelen
Portugese componisten
Isabel Vaz – cello
Vasco Dantas – piano
Lopes-Graça, David de Sousa en Luis de Freitas Branco

Uit liefde voor de Portugese muziek

Op vrijdag 6 november om 20.00 uur speelt de Portugese meesterpianist Vasco Dantas samen met de eveneens Portugese celliste Isabel Vaz een concert waarin de muziek van Portugese componisten wordt gepromoot. Werken van Eurico Carrapatoso, Luís de Freitas Branco en David de Sousa.

De muziek van Freitas Branco (begin XX eeuw) doet soms denken aan de muziek van Cezar Franck, maar met een heel individueel karakter die het echt muziek van Branco maakt.
Eurico Carrapatoso (geboren in 1962) is een poëtische ziel die veel thema’s uit de Portugese of Braziliaase volksmuziek gebruikt in zijn muziek.
David de Sousa was een groot Portugees cellist. Hij schreef composities voor cello en piano. Zijn muziek kan heel zoet zijn, emotioneel en melancholisch.
Aan het eind van elke recital is iedereen heel enthousiast. Het zijn nogal onbekende componisten, maar de kwaliteit van de muziek is heel hoog. Het is zulke mooie muziek. Het is zó de moeite waard want Portugese muziek is niet alleen Fado. Daarom ook hebben we een CD opname gemaakt en zullen deze meebrengen naar het concert”, aldus Isabel Vaz.

Vasco Dantas, Portugese pianist geboren in Porto in 1992, heeft meer dan 50 prijzen en onderscheidingen ontvangen in internationale competities. In 2019 maakte Vasco zijn debuut als pianorecital in Carnegie Hall, in New York. In 2017 maakte Vasco zijn Russische debuut met het Kremlin Kamerorkest in de Grote Zaal van het Tsjaikovski Conservatorium in Moskou.

Celliste Isabel Vaz is in Portugal geboren en combineert graag haar liefde voor de cultuur van haar geboorteland met cellospel in onverwachte concertprogramma’s. 

Isabel soleert geregeld bij Europese orkesten als Orquestra Metropolitana de Lisboa, Orquestra de Cascais e Oeiras, Kremlin Chamber Orchestra, Sonor Ensemble en de Zagreb Soloists. 

Ze is momenteel woonachtig in Amsterdam, waar ze haar tijd verdeelt tussen haar vaste aanstelling bij het Noord Nederlands Orkest en een actief kamermuziek leven. 

Daarnaast is ze artistiek leider van de Algarve Music Series, een internationaal kamermuziekfestival in Faro, Portugal.

Ze behaalde haar bachelor & master diploma aan het conservatorium van Amsterdam in de klas van Dmitry Ferschtman.

Reacties zijn afgesloten.