Vespucci Kwartet en MirAnDa Trio

Voor het concert van zondag 20 september voor het top Duo Heemsbergen & van Jaarsveld zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Hoor hoe klarinet en piano samensmelten in Schumanns Fantasiestücke en hoe virtuoos Gershwins Rhapsody in Blue klinkt. Reserveren, net als voor de nu aangekondigde concerten via de mail: penningmeester@mosterdzaadje.nl

Vespucci Strijkkwartet

Vrijdag 2 oktober om 20.00 uur brengt het Vespucci Strijkkwartet het programma ‘Tijd voor een Vreugdedans’ met muziek van Mendelssohn, Wolf en Ravel. De leden van het kwartet zijn Lisanne Soeterbroek – viool, Ruña ’t Hart – viool, Stephanie Steiner – altviool en Douw Fonda – cello.
Over het programma zegt Lisanne Soeterbroek: “Het strijkkwartet van Mendelssohn is ongelooflijk bruisend en vol energie, met in het midden tijd voor zangerigheid en melancholie. Hierna volgt een grappige Italiaanse serenade van Hugo Wolf, waarbij de spelers op het puntje van hun stoel zitten om de achtbaan bij te houden, al lijkt het uiteindelijk alsof er niets gebeurd is.
Tot slot spelen we het beroemde strijkkwartet van Ravel. Frans, dansant en opzwepend’.
Het Vespucci strijkkwartet werd opgericht in 2009 en speelt op vele podia in Nederland, Duitsland en België. Was te gast op het Grachtenfestival Amsterdam, Grachtenfestival aan de Maas, Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht en Kamermuziekfestival Hoorn. Ze waren live op de radio te beluisteren in o.a. Spiegelzaal. Hun twee CD’s werden uitgebracht bij het label Footlose.

MirAnDa Trio

Het MirAnDa Trio bestaat uit Mirjam Rietberg – harp, Anna Azernikova – zang en Dasha Beltiukova – fluit. Op zondag 4 oktober om 15.00 uur brengen zij een heel gevarieerd programma met melancholieke en uitbundige werken van Caplet, Debussy, Saint-Saëns, Ravel en Dvořák.
Zij studeerden samen op het Conservatorium in Amsterdam. Hun nu bijna 15 jarig samenwerken resulteerde in een betoverd mooi samengaan van klanken, nieuwe muzikale ontdekkingen, vriendschap en succes. Een trio dat blijft verrassen.
Uit de pers: ‘Ze zijn briljant, origineel, soms heerlijk modern en dan weer aantrekkelijk klassiek’. Hun formule is een afwisseling van fascinerende muziek in trio, duo en solo repertoire. De hartstochtelijke zangstem, de sprankelende fluit en de sprookjesachtige harp bieden een veelzijdig spectrum van warme klankkleuren. Ze hebben opgetreden in bijna alle concertzalen van naam. Meerdere keren waren ze te gast in muziekprogramma’s voor radio en tv. De concerten die ze in Moskou en Minsk gaven werden voor radio en tv opgenomen en daarop ontvingen ze laaiend enthousiaste recensies.

Het blijft natuurlijk behelpen, maar de musici zijn voor de gelegenheid die er gegeven wordt erg dankbaar en ‘t Mosterdzaadje is bekend om het aandachtige en dankbare publiek. En zo komt er veel goeds samen. Mooier kan het nu niet.

Met vriendelijke groeten,
Paula Blom

Reacties zijn afgesloten.