Donateursbrief augustus 2020

Santpoort, 11 augustus 2020

Lieve vrienden van ’t Mosterdzaadje,

Wennen jullie er al aan? Bijvoorbeeld dat je iemand tegenkomt, daar erg blij van wordt, dat je er dan met open armen op afstapt en ineens op afstand als in het sprookje van Doornroosje stokstijf blijft staan? Ik wen er aan, maar hoop dat het wat contactrijker omgaan met elkaar niet tot ontwenning leidt. Voor mensen die niet zo van al dat fysieke houden is het best een rustige tijd. Maar er zijn veel mensen om me heen bij wie ik graag een arm om de schouder had gelegd de afgelopen maanden. Zelf kan ik met de gezellige kater Sammie in huis mijn hart wel ophalen.

tekening Emilia, Olivia en Isabel

Als er tussen deze brief en de nu geldende richtlijnen geen veranderingen optreden, zijn wij in ’t Mosterdzaadje klaar voor het nieuwe seizoen. De zomerconcerten die er vanaf 1 juni werden gegeven liepen op rolletjes. Volledig volgens het protocol. De musici waren er dolgelukkig mee en de bezoekers kregen een concert dat zich door de omstandigheden nog intenser liet beluisteren. Zo zal het ook de komende tijd gaan.

Huib Wijders in actie

Het blijft noodzakelijk een concert vooraf te reserveren. Die taak heeft Huib Wijders, de penningmeester, op zich genomen. Donateurs krijgen de eerste kans om voor de concerten in te boeken. Dat gaat via de email aan penningmeester@mosterdzaadje.nl  Geef in die mail ook aan dat u donateur bent. Daarna gaat de digitale nieuwsbrief de deur uit en kunnen ook andere muziekliefhebbers intekenen.

Krijg je de nieuwsbrief per mail nog niet? Meld je dan aan via de website of deze link: bit.ly/3gw1leb. Na bevestiging van een plek door de penningmeester, kan de entree van 10 euro per persoon voor een concert worden overgemaakt. Dat is dan de basis waarmee we de musici betalen. De rest vullen we aan uit zowel het in maart opgerichte Coronafonds als uit de pot van de donateurs. 

Dit kan dus alleen maar omdat ’t Mosterdzaadje met vrijwilligers werkt, gedragen wordt door jullie als donateurs en niet afhankelijk is van subsidies. En juist nu, in een voor musici rampzalige tijd, is het geweldig om een podium open te kunnen houden.

Theo achter de vleugel in de werkplaats

In april ging de Bechstein de deur uit om volledig gereviseerd te worden in de werkplaats van de piano- en vleugelspecialist Andriessen. Onder toeziend oog van Theo de stemmer, werd er gewerkt aan het mechaniek. Nu staat er een vleugel in de zaal die in alle registers zingt. Theo kreeg er tranen van in zijn ogen, zo mooi. Eindelijk de eer die hem toekomt. De pianisten die er op speelden waren zielsblij en konden zich niet beter voorstellen. Het was een enorme investering, maar iedereen zal er van mee kunnen genieten. Pianomomenten genoeg in de komende maanden.

Paula met wortels

De vakantie viel als bij zo velen in het water. Maar als inwoonster van Velsen met zo dichtbij de duinen en het strand, voelde ik me zeer rijk. Ook haalde ik nog mijn certificaat voor Bedrijfs Hulp Verlener, en weet ik alles weer over brandblussers en reanimatie. Toch lastig eerste hulp verlenen op anderhalf meter afstand…

Ik hoop dat jullie de afgelopen tijden goed doorgekomen zijn en dat we elkaar terugzien in ’t Mosterdzaadje. Mijn blijdschap zal ik dan op afstand kenbaar maken.

Met vriendelijke groeten, ook namens het bestuur,

Paula Blom

P.S. Voor de officiële opening is er zondag 30 augustus nog extra concert. Komt in de mailbox.

Reacties zijn afgesloten.