zondag 18 oktober 2020 – 15.00 uur

Duo Kaleidoscope
Romantische Fluit duetten
Katja Pitelina – traverso
Reiko Tsuiki – traverso
Briccialdi, Kuhlau, Tolou, Doppler

Duo Kaleidoscope met fluitduetten uit de 19e eeuw

Twee geweldige fluitsites, Katja Pitelina en Reiko Tsuiki, samen het Duo kaleidoscope, brachten eerder al hun instrumenten in ‘t Mosterdzaadje tot klinken. Ze komen opnieuw op zondag 18 oktober om 15.00 uur met een programma waarop ze beiden op de 19e eeuwse romantische fluit spelen. De muziek die op het programma staat is dan ook 19e eeuwse virtuoze salonmuziek geschreven voor twee fluiten. Vooral operamuziek was in die tijd populair. Niet iedereen kon het zich permitteren een theater te bezoeken, maar de mensen konden op deze in wijze toch in kleiner verband van hun favoriete operaliedjes genieten.

Ons programma bestaat uit virtuoze fluitduo’s van Kuhlau, Doppler, Tulou en Briccialdi.

Sommige van die composities zijn gebaseerd op populaire operathema’s.

De naam van hun duo doen Katja en Reiko eer aan. Zoals in een caleidoscoop bonte glasstukjes telkens wisselende patronen vormen, zo laten Katja en Reiko met hun verschillende fluiten steeds weer andere kleuren horen. De luisteraar ervaart elk concert als een fascinerende tijdreis. Achter ieder stuk of instrument schuilt een boeiend verhaal, dat Katja en Reiko met pakkende anekdotes tot leven kunnen brengen, wat het publiek zeer waardeert.

Katja en Reiko hebben eerst hun traditionele dwarsfluitopleiding cum laude afgerond. Daarna volgden beiden een specialisatie in oude muziek, bij Barthold Kuijken aan het Haagse conservatorium. Ook die studie wisten ze met onderscheiding te bekronen. Ze spelen sinds 2006 samen, werken in vooraanstaande barokorkesten, en zijn ook actief als solist en in kamermuziek.

Reacties zijn afgesloten.