vrijdag 16 oktober 2020 – 20.00 uur

Schuberts Winterreise solo
Mattanja van den Bos – piano en zang
Een emotionele reis van één persoon, tot aan de grenzen van de eenzaamheid

Schuberts Winterreise SOLO

Mattanja van den Bos

24 liederen van schoonheid, verdriet en loutering zullen op vrijdag 16 oktober om 20.00 uur in ‘t Mosterdzaadje ten gehore worden gebracht door Mattanja van den Bos.

Toen Franz Schubert (1797-1828) zijn liederencyclus ‘die Winterreise’ voltooid had in 1827, bracht hij deze in intieme kring ten gehore, waarbij hij zijn lichte, hoge stem op de piano begeleidde. Een solo-Winterreise, dus. Een emotionele reis van één persoon, tot aan de grenzen van de eenzaamheid. In de afgelopen jaren ondernam Mattanja van den Bos (sopraan) meermaals deze eenzame, muzikale reis, daarmee – als vrouw met een lichte, hoge stem – de oer-uitvoering van Schubert spiegelend. Als publiek word je direct betrokken bij de muziek. Het is een ervaring die je niet onberoerd laat.

Reacties zijn afgesloten.