zondag 27 september 2020 – 15.00 uur

Rondom Beethoven
Rogeri Trio
Cobi Berculo – viool
Jaap Sytsma – cello
Marjès Benoist – piano
Haydn, Hummel, van Beethoven

Rondom Beethoven

Zondag 27 september om 15.00 uur verzorgt het Rogeri Pianotrio een concert onder de noemer ‘Rondom Beethoven’ . Op het programma staat naast het beroemde Geistertrio van Beethoven, nog twee tijdgenoten, Hummel en Haydn.

Het Rogeri Trio

Het Rogeri Trio bestaat uit Marjès Benoist – piano, Cobi Berculo – viool en Jaap Suytsma – cello.

Speciaal voor de viering van het Beethoven jaar stelden ze dit programma samen. Door de combinatie met het werk van tijdgenoten, komt het unieke en vooruitstrevende karakter van de componist duidelijk in perspectief.

Beethoven vertrok in 1792 vanuit zijn geboorteplaats Bonn naar Wenen om lessen bij Haydn te nemen. Van Haydn wordt een trio uit 1795 gespeeld. Hummel had net als Beethoven les van Haydn en Albrechtsberger. Het trio van Hummel ontstond in 1804. Hoe zeer Beethoven een eigen weg ging is te horen in het Geistertrio uit 1808.

Het Rogeri piano trio bestaat uit drie bevlogen musici die hun sporen in de kamermuziek ruimschoots verdiend hebben. Zij kennen elkaar al uit hun conservatorium-tijd in Amsterdam.

Marjes Benoist (piano) studeerde aan de Conservatoria van Amsterdam (bij Jan Wijn), Rome (Guido Agosti) en Moskou (Yevgeny Moguilevsky). Zij is actief als uitvoerend musicus in binnen- en buitenland, gaf 40 jaar les aan Nederlandse conservatoria en is regelmatig jurylid bij pianoconcoursen.

Cobi Berculo (viool) studeerde bij Davina van Wely en Herman Krebbers. In Israël en Duitsland bekwaamde ze zich verder in kamermuziek. Gedurende 30 jaar was ze als 1e violiste werkzaam in het Radio Filharmonisch Orkest. Ook speelde ze o.a. in het Residentie Orkest en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Daarnaast is ze viooldocente in haar eigen praktijk.

Jaap Sytsma (cello) behaalde bij Tibor de Machula in Amsterdam het eindexamen solospel. Vervolgens studeerde hij nog anderhalf jaar bij André Navarra aan de Hochschule für Musik in Detmold (Duitsland). Jaap was jarenlang solo-cellist van het Nederlands Ballet Orkest en Holland Symfonia. Ook speelde hij als solist met diverse Nederlandse orkesten en was hij actief als kamermusicus met Cobi Berculo in het Vuillaume Trio, het Dudok Trio en het Arkios Ensemble.

Programma

Joseph Haydn (1732-1809): pianotrio in fis kl.t. Heb. XV:26
Allegro
Adagio
Tempo di Minuet

Johann Nepomuk Hummel (1778-1837): pianotrio in Es gr.t. op.12
Allegro agitato
Andante
Finale. Presto

Ludwig van Beethoven: pianotrio in D gr.t. op.70 nr.1 (Geistertrio)
Allegro vivace e con brio
Largo assai ed espressivo
Presto

Reacties zijn afgesloten.