vrijdag 11 september 2020 – 20.00 uur

Alkyona Duo
Emma Purslow – viool
Jobine Siekman – cello
Teleman, Ridout, Piazzolla, Vasks e.a.

Alkyona Duo

Op vrijdag 11 september om 20.00 uur zou het Londense Alkyona Quartet optreden in ‘t Mosterdzaadje. Door de quarantaine maatregelen in Engeland wordt het kwartet nu een duo. Het Alkyona Duo.

De eerste violist Emma Purslow en de celliste Jobine Siekman bundelen hun talenten in een programma dat ze al vaker met succes uitvoerden en waarmee ze hun tour door Nederland vervolgen. De altvioliste moest na terugkomst van hun concertreis twee dagen later een belangrijke auditie doen en trok zich terug. Daarom besloten Emma en Jobine als duo dit prachtige alternatief te bieden. ‘Het is een ongelooflijk moeilijke situatie en we proberen er maar het beste van te maken en ik hoop dat we het eens kunnen worden over dit alternatief’, aldus Jobine. Wél hopen ze voor de violiste die nu ongewild werkeloos thuis achterblijft wat geld mee naar huis te nemen.

Het is een prachtig duo concert geworden met echt leuke en interessante stukken waarvan ze de meesten eerder uitvoerden. Ze hebben het programma de titel ‘Reunited’ gegeven. En waarom zullen ze vast wel vertellen.

G. P. Teleman – Sonate in Nr. 6 in A Groot TWV A1
A. Ridout – ‘Ferdinand the Bull’ voor viool en verteller
A. Piazzolla – Drie Tango’s
P. Vasks – Castillo Interior
Z. Kodaly of E. Schullhof – delen uit Sonate voor viool en cello

Hieronder een korte beschrijving van Jobine Siekmamn:

“In het programma ‘Reunited by Music’ viert het Alkyona Duo zowel dat zij herenigd zijn als duo – ze waren door Covid-19 maandenlang in andere landen – , als dat ze herenigd zijn met hun publiek. Daarnaast brengen zij werken van zeer verschillende componisten samen in een concert dat alle kanten van het talentvolle duo belicht. Van een baroksonate tot tango en van het muzikale verhaal ‘Ferdinand en de Stier’ tot het verstilde ‘Castillo Intertior’ van Vasks. Er is voor ieder wat wils in deze muzikale viering, geniet u mee? “

Over het Alkyona Quartet

Gevormd in de drukte van Londen in 2018, presenteert het Alkyona Quartet frisse, fantasierijke interpretaties van zowel bekende als verborgen juweeltjes van het strijkkwartetrepertoire. Het levendige Alkyona Quartet zet zich ervoor in om zowel geliefde als verborgen juweeltjes van het strijkkwartetrepertoire naar het publiek te brengen, vaak in ongebruikelijke presentaties.

Het kwartet werd in januari 2018 in Londen gevormd als een samenwerking tussen Fellows, afgestudeerden en huidige studenten van het Royal College of Music en Guildhall School of Music and Drama. In de korte tijd dat ze samen waren, hebben ze veel opgetreden in en rond Londen, onder meer op uitnodiging van Music Talks Kensington; St James’s Church Piccadilly en Sir John Soane’s Museum. Ze genieten van internationale optredens, waaronder onlangs op het Stift International Music Festival, Holland en in Frankrijk. Ze kijken ernaar uit om in de herfst van 2020 terug te keren naar Nederland voor een tour.

Reacties zijn afgesloten.