vrijdag 26 juni 2020 – 20.00 uur

Viool en Piano
Nataša Grujić – viool
Daan Treur – piano

reserveren uitsluitend via penningmeester@mosterdzaadje.nl — vol is vol!

Een historische reis door de 20ste eeuw

Op vrijdag 26 juni om 20.00 uur zijn in ’t Mosterdzaadje te gast de violiste en de pianist Daan Treur. Sinds 2011 spelen zij samen. Als duo bouwde zij de afgelopen acht jaar een divers en uitgebreid repertoire op. Zij stonden op podia in Nederland, Portugal, Kroatië, Servië en Uruguay. Zij delen hun liefde voor kamermuziek en elkaar genieten van de diversiteit die verschillende componisten te bieden hebben.

In dit programma nemen zij u graag mee op een historische reis door de 20e eeuw, waarbij zij de taal van de muziek spreken die ze, als musici, tot hun eigen taal hebben gemaakt.

Op het programma staat de viool-piano sonate op. 18 van Richard Strauss uit 1887. Hij was 24 jaar en het was het laatste kamermuziekwerk dat hij schreef. Strauss componeerde daarna alleen nog symfonisch werk en opera.

Dan volgt de beroemde sonate nr. 2 van Maurice Ravel waarin het tweede deel zijn liefde voor de jazz duidelijk laat horen. Op een tournee door Amerika maakt hij kennis met o.a. George Gershwin en Duke Ellington. Dat vergrootte zijn fascinatie voor de jazz enorm. Bij de première speelde Ravel zelf de pianopartij en nam George Enescu de vioolpartij voor zijn rekening.

Reacties zijn afgesloten.