Veel dank, ook namens de musici

Beste vrienden,

Het Coronafonds voor gedupeerde musici werd door velen, – donateurs, vaste bezoekers en ook gewoon door mensen die nooit komen maar het idee wel omarmden- , royaal ondersteund. Namens de musici die het echt behoorlijk lastig hebben, heel veel dank.

We zullen er in september ook gebruik van maken omdat we ervan uitgaan dat de concerten door minder mensen bezocht mogen gaan worden. We zijn druk aan het bedenken hoe we daar een oplossing voor gaan vinden. Wellicht op zondag twee concerten van een uur zodat er toch meer mensen zich kunnen laven aan de weldaad van de levende muziek.
De tijd nodigt uit tot zoveel creativiteit, we vinden er vast wel wat op.

Gisterenavond was het Dodenherdenking. Ik was met schoondochter Dasha en de kinderen naar het kerkhof waar behalve Pim ook mijn moeder en veel familie ligt. Omgeven door een oorstrelend vogelgezang, de bloeiende rododendrons en in het water een nijlganzenpaar met pulletjes, hielden we twee minuten stil en zongen we het Wilhelmus. Voor mijn dappere moeder, die voor haar hulp aan Joden de Yad Vassem onderscheiding kreeg, namen we een bosje violen mee. De verhalen die nu volop te horen en te lezen zijn, raken me dieper dan ooit.
Het besef te leven op een uitverkoren plek op de aardbol is nóg sterker geworden. Ondanks alle beperkingen en de onzekerheid over hoe de toekomst er uit gaat zien, voel ik een grote dankbaarheid voor de omstandigheden waarin wij in Nederland leven.
Hoop dat er straks weer voldoende veerkracht bij de mensen is om dat, wat allemaal stil is komen te liggen weer op gang te krijgen. En dat het niet meer hetzelfde wordt als voor die tijd, zit er dik in.
Misschien hebben we met elkaar ook veel geleerd.

Ook namens het bestuur wens ik jullie een behouden reis door deze tijd.
Als er nieuws is zal ik het melden.
En dan denk ik aan het laatste concert op 7 juni dat misschien door zou kunnen gaan.
In augustus in elk geval een donateursbrief met een geweldig concertagenda.
Blijf gezond.

Met vriendelijke groeten,
Paula Blom

Reacties zijn afgesloten.