maandag 13 april 2020 – 15.00 uur

DIT CONCERT VERVALT HELAAS

2e Paasdag

Familie concert
Leonard van Lier – piano
Maartje Coolen – zang
Lucas van Lier (10) – piano
Anne Sophie van Lier (8) – viool
Mozart, Schubert en Fauré
En het muzikale verhaal van “Babar de kleine olifant”, op muziek van Poulenc

De muzikale familie Van Lier

familie Van Lier

Toen Leonard van Lier vele jaren geleden concert gaf in ‘t Mosterdzaadje had niemand kunnen bedenken dat hij ooit terug zou komen en zijn hele muzikale familie meeneemt. De zangeres Maartje Coolen had hij al eens eerder meegenomen, maar nu , op maandag 13 april om 15.00 uur, Tweede Paasdag, komt hij met vrouw en twee kinderen. Het wordt een echt familieconcert.

Lucas is 10 jaar en speelt piano, Anne Sophie is 8 en speelt viool. Musiceren in familieverband is iets wat ze graag en vaak doen. In wisselende bezettingen presenteren ze in ‘t Mosterdzaadje kamermuziek en liederen van onder andere Mozart, Schubert en Fauré. Daarnaast speelt Lucas solo een romantische en melancholieke Prelude van Henryk Pachulski, terwijl Anne Sophie met “La Brunette”, een virtuoze concertwals, de sfeer van de Parijse Café’s laat herleven. Het programma wordt afgesloten met het muzikale sprookje van “Babar, de kleine olifant” van Francis Poulenc. Poulenc improviseerde deze muziek bij het beroemde kinderboek, voor de kinderen van het onderduik-adres waar hij in de Tweede Wereldoorlog verbleef. Het werd één van zijn succesvolste composities, en verscheen ook in een georkestreerde versie.

Reacties zijn afgesloten.