vrijdag 10 april 2020 – 20.00 uur

Goede Vrijdag

DIT CONCERT VERVALT HELAAS

Coprario Consort
Passieconcert, lamentaties van Jeremia
Esther Kronenburg – sopraan
Saartje Schrage – discant gamba
Juun Voorhoeve – tenor gamba
Martijn Verbrugh – basgamba
o.a. Orlando di Lasso, Giovanni Coprario en Josquin Desprez

Helaas kon dit concert niet doorgaan, maar onderaan deze bladzijde kunt u repetitiefilmpjes bekijken van het nieuw programma, dat zal gaan over ogen; ojos, occhi, eyes. Veel componisten hebben zich erdoor laten inspireren.
Dit zijn de eerste repetities, we werken er verder aan en weten ons gesteund door het publiek van ’t Mosterdzaadje, heel fijn!

Lamentatio Jeremiae prophetae

Klaagzangen voor Pasen

Het Coprario Consort

Goede vrijdag, 10 april om 20.00 uur wordt in ‘t Mosterdzaadje een programma uitgevoerd rond de Lamentaties (klaagzangen) die van ouds her in de tijd voor Pasen uitgevoerd worden.

Het Coprario Consort dat bestaat uit Esther Kronenburg (sopraan), Saartje Schrage (discant en basgamba), Juun Voorhoeve (tenorgamba) en Martijn Verbrugh (basgamba) zal een deel van de 4-stemmige Lamentaties spelen. Ze wisselen de indringende vocale muziek af met instrumentale stukken op verschillende viola da gamba’s: bassen, tenor en discant. Instrumenten die speciaal voor hen werden gebouwd.

De Lamentaties werden geschreven naar aanleiding van de verwoesting van de stad Jeruzalem en de val van Juda in 586 AC. De Latijnse teksten werden vervolgens geschreven tijdens de Babylonische ballingschap.

In de Renaissance schreven talloze componisten muziek bij deze teksten. Eén van de bekendste componisten van Lamentaties is Orlando di Lasso.
De musici van het Coprario Consort zijn geschoold aan conservatoria in Nederland en daarbuiten, en staan op verschillende podia door Europa.

Reacties zijn afgesloten.