zondag 5 april 2020 – 15.00 uur

DIT CONCERT VERVALT HELAAS

‘Nachtmuziek’
Wouter Harbers – piano
Van de Mondschein-sonate van Beethoven, via Schuberts Serenade (Ständchen in een transcriptie van Liszt) en Nocturnes van Chopin naar het eigentijdse ‘Night’ van Einaudi

Alles even mooi bij pianist Wouter Harbers

Bekijk Wouter’s YouTube® kanaal

Wouter Harbers
[foto: Jaco van Houselt]

Op zondag 5 april om 15.00 uur trakteert de pianist Wouter Harbers het publiek in ‘t Mosterdzaadje op een programma dat een groot feest van herkenning zal zijn. Träumerei & Nachtmusik is het thema van het programma.
Alle restanten van een winterdip verdwijnen als sneeuw voor de zon bij het horen van Mozarts vrolijke ‘Eine kleine Nachtmusik’ . Het wordt wegdromen bij het intieme Wiegenlied van Brahms en bij ‘Maneschijn’ van Debussy. De Mondscheinsonate van Beethoven, klassieke hit nummer één, blijft onsterfelijk mooi. Met de nocturnes van Chopin kan het nog een heftige nacht worden. Na het eigentijdse ‘Night”van de populaire eigentijdse componist Einadi is het schitterend wakker worden in Morgenstimmug van Grieg. Alle twaalf de stukken even goed en geliefd. Muziek om bij de vleugel weg te dromen. Dit in handen van de pianist Wouter Harbers maakt het alles nog extra feestelijk. Hij weet het publiek met spel en woord helemaal voor zich in te nemen.

Wouter Harbers (1986)
Klassieke muziek toegankelijk maken voor iedereen. Dat is de missie van pianist Wouter Harbers. Liefhebbers van klassieke muziek maar juist ook mensen die nog nooit in Het Concertgebouw geweest zijn, trakteert hij op de mooiste muziek ter wereld.

Wouter doorweeft zijn concerten met interessante informatie en ludieke feitjes over de muziek. Dat levert een nieuwe luisterervaring op. Door de wisselwerking tussen pianist en publiek is de sfeer ontspannen en gezellig. Wouters koffieconcerten zijn hiervan een goed voorbeeld. Die geeft hij inmiddels op zeven locaties door heel Nederland.

Verschillende sponsors ontdekten Wouters talent, zodat hij veel van zijn concerten gratis kan aanbieden. Dat maakt ze toegankelijk voor een breed publiek. Een klein team om Wouter heen zorgt ervoor dat hij zijn muzikale activiteiten kan blijven ontplooien. Wouter geniet van de samenwerking met muzikale collega’s. Samen met hen maakt hij van elk concert weer een feestje.

Bio
Wouter debuteerde recent in Het Concertgebouw in een uitverkochte Kleine Zaal. Hij liet zich op hoog niveau scholen bij Wibi Soerjadi en tijdens masterclasses in Oxford, waarvoor hij uit een internationale groep pianisten geselecteerd werd. Ook bracht Wouter vier albums uit. Naast pianospelen dirigeert hij. Zo stond hij op de bok bij Händels Messiah en Ein deutsches Requiem van Brahms. Als pianist speelde Wouter diverse pianoconcerto’s, waaronder bijna tien keer Chopins Eerste.

Ab Nieuwdorp, presentator ‘Muziek aan tafel’, Radio 4:
“Een nieuwe ster aan het pianofirmament!”

Reacties zijn afgesloten.