EXPOSITIE maart/april 2020

schilderijen van Hans Arnout Swart

Expositie van Hans Arnout Swart in ‘t Mosterdzaadje

‘De Zee’ van Hans Arnout Swart

Na 25 jaar stelt oud-Santpoortenaar Hans Arnout Swart zijn schilderijen ten toon in ‘t Mosterdzaadje. Voorheen was hij daar een van de vaste exposanten, maar een kwart eeuw geleden vertrok hij met zijn gezin uit Santpoort naar Jouswier. Hier renoveerden ze een boerderijtje op een terp midden in de Friese weilanden. Maar na een jaar of twintig weinig tot niet geschilderd te hebben is deze multi-man uit Jouswier weer actief geworden op paneel en doek. Dit betekent niet dat hij heeft stil gezeten. Andere aspecten van het leven vochten om voorrang en er moest brood op de plank komen. Nu het stof is neergedaald en de relatieve rust is weergekeerd zijn er weer kleurrijke taferelen te bewonderen.

‘Alhoewel tegenwoordig iedereen schildert die niets te doen heeft en we allen foto’s lopen te maken met onze mobiel is de verzadiging van beelden oorverdovend en onomkeerbaar’, zegt Swart.

‘Het is moeilijk om iets te ontwaren in het struikgewas, laat staan iets van waarde.

Dus kom naar de expositie en misschien ziet u wat’.

schilderij van Hans Arnout Swart

Ongeveer de helft van de tentoongestelde schilderijen is recent werk, geïnspireerd op het leven en het platteland. De andere helft is ouder, maar werd nooit eerder tentoongesteld.

De tentoonstelling is van 1 maart t/m 24 april te bezichtigen voor en na afloop van de concerten.

De opening is op zondag 1 maart van 11.00 uur tot 12.30 uur

Reacties zijn afgesloten.