zondag 8 maart 2020 – 15.00 uur

Oude Muziek
Brigit de Klerk – Blokfluiten/ zang
Tjalling Roosjen – Klavecimbel
Juun Voorhoeve – Viola da gamba en Gitaren
Hildegard von Bingen, Francisca Caccini, Isabella Leonarda en Elisabeth Jacquet de la Guerre, Diego Ortiz, Francois Couperin en Georg Ph. Telemann

Trio Gayatri brengt muziek van de 12e tot en met de 18e eeuw

Gayatri

Zondag 8 maart om 15.00 uur wordt Internationale Vrouwendag gevierd met een programma waarin Trio Gayatri de vrouw in het zonnetje zet. Het trio bestaat uit Brigit de Klerk – blokfluiten en zang, Juun Voorhoeve – gitaren en viola da gamba, en Tjalling Roosjen – klavecimbel. Er klinkt muziek van vrouwelijke componisten van de 12de t/m de 18de eeuw, zoals Hidegard von Bingen, Francesca Caccini en Elisabeth de la Guerre.

Ze kozen de naam van de Hindoe-godin Gayatri. Gayatri is Sanskriet voor lied of hymne. Zij is de godin met de vijf hoofden, met tien ogen en tien armen. Zij kijkt naar vele richtingen en haar handen zijn bedreven op velerlei vlakken. Voor ons staat zij symbool voor de veelzijdigheid van de vrouw, die vaak multidisciplinair bezig is en van alle markten thuis moet zijn. De musiciennes van het Trio laten hun veelzijdigheid horen door meerdere instrumenten te bespelen en te zingen.

Bijzonder is dat er op dit concert een compositie zal klinken van de vader van Brigit, Albert de Klerk, in de combinatie blokfluit en klassiek gitaar.

Reacties zijn afgesloten.