vrijdag 6 maart 2020 – 20.00 uur

Klez-Edge met “Great Old Wine… New Bottles”
Itai Waismane (Tel Aviv / A’dam)- Saxophones
Salvoandrea Lucifora ( Sicily / A’dam) – Sousaphone
Roberto Haliffi (Tripoli /A’dam)-Drums
Burton Greene (Chicago /A’dam)-Piano and Compositions
Gouden oude Klezmer in nieuw jasje

“Great Old Wine… New Bottles”

Klez-edge

Op vrijdag 6 maart om 20.00 uur is Klez-Edge, beter bekend als KlezMokum, te gast in ‘t Mosterdzaadje. “Great Old Wine… New Bottles” is het nieuwe muzikale project van de befaamde jazzpianist Burton Greene.

Klez-Edge bestaat uit Itai Waismane (Tel Aviv Israel / Amsterdam)-Saxophones, Salvoandrea Lucifora ( Sicily Italy/ Amsterdam) – Sousaphone, Roberto Haliffi (Tripoli Libya /Amsterdam)—Drums, Burton Greene (Chicago /Amsterdam) -Piano, Compositie en Arrangementen.

Klez-Edge brengt een swingende combinatie van Joodse muziek, Balkan en jazz, grotendeels instrumentaal. De nadruk ligt op improvisaties ontleend aan een veelheid van muzikale invloeden: niet alleen bewerkingen van traditionele Joodse nummers zoals ‘Fiddler on the Roof’, maar ook eigen composities van Burton Greene, geïnspireerd op Klezmer, Balkan en Sefardische muziek. Daarnaast speelt Klez-Edge moderne arrangementen van jazz-klassiekers van onder meer Miles Davis in een voor Joodse muziek kenmerkende toonsoort.

Burton Greene : “Vanwege de geweldige respons die we hebben gehad van het publiek op onze muziek, heb ik besloten om door te gaan met nieuw materiaal op dezelfde manier als we de afgelopen jaren hebben gewerkt en vooral na de verheugende resultaten van onze vele concerten van de afgelopen seizoenen onder de vlag “Klez-Evergreens Extended”. Ik heb nieuwe arrangementen gemaakt en uitgebreide composities van componisten met Joodse thema’s of Joodse schalen (modi) in hun werken. Voorbeelden hiervan zijn John Lewis: Django (in de Joodse modus van Magen Abbot). Van Miles Davis: Nardis (in de Ahava Rabba-modus) en John Coltrane’s Songfluit van Syeeda. Opgenomen in het nieuwe repertoire zijn stukken die ik heb gearrangeerd die we nog niet hebben uitgevoerd … Van ‘Fiddler On the Roof’: Anatevka, Do You Love Me, Fiddler On the Roof.

Van Harold Arlen (Hyman Arluk): One for My Baby.

Traditionele vrolijke klezmer stukken zoals Bolter Bulgar, Bessarabski Freilikhs.

De mooie Sephardic Suite medley: Beth Elohim. Een recente compositie van mijn Burty’s Bimodal Nigun is toegevoegd, en om het af te maken, wat “Old Gold”: eerdere werken die we blijven uitvoeren vanwege de populaire toejuiching, de klassieke klezmer stukken: ’Fun Tashlikh’, ‘Yisrael V’raita Dans’ en de mooie Chassidische stukken: ‘Ketsad M’rakdin’, ‘Nigun Zhuritze Chlopotzi’ en het aangrijpende’ Thema uit Schindler’s List “.

We presenteren tijdens het concert ook onze recente cd: “The Struggle Can Enobling”.

Reacties zijn afgesloten.