vrijdag 31 januari 2020 – 20.00 uur

The Busquitos
Thomas Streutgers – saxofoon
Jelle van Tongeren – viool
Michael Seraus – gitaar
Ronald de Jong – contrabas/zang
Swing (Django Reinhardt), Calypso, Samba, Rock&Roll, Klassiek

The Busquitos

Op vrijdag 31 januari om 20.00 uur komen voor de tweede maal de wereldberoemde Busquitos een optreden verzorgen in ‘t Mosterdzaadje. Van de ‘Roaring Twenties’ tot gistermiddag. Hot Club, Jazz, Country, Pop, Klassiek, Rock & Roll, alles komt voorbij. Liedjes van Disney, Django Reinhardt, The Mills Brothers, Louis Prima, Sonny Rollins, en Irving Berlin en nog veel meer. Ook herkenbare tunes als die van Benny Hill, The Nanny kunnen zomaar de revue passeren. Zelf maken ze ook op eigen teksten muziek. Het zeer gevarieerde repertoire is in handen van een stelletje fantastische muzikanten:Jelle Van Tongeren – viool, Thomas Streutgers – saxofoon, Michael Seraus – gitaar en Ronald de Jong – contrabas en zang.

De groep speelt wereldwijd op festivals, wonnen diverse prijzen en cd nummer 5 komt dit jaar uit. Hun aanstekelijke mix is wervelend en vrolijk. Muziek voor elke leeftijd!

Er werden al vier cd’s van the Busquitos gemaakt. Nummer 5, met alleen eigen teksten en muziek komt dit jaar nog uit. Ook hebben ze hun eigen “Rollator Winterbier 10%” gebrouwen in samenwerking met de Haarlemse Jopen Brouwerij. De groep speelde op festivals in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Italië, Duitsland, Oostenrijk, Tsjechië, Zwitserland, Spanje, Portugal, Engeland, Ierland, Schotland, Zuid- Korea en Turkije. En altijd worden ze meteen weer terug gevraagd….

The Busquitos wonnen diverse prijzen: 2012 de Zilveren Pet. Leiden (NL) 2013 de 3e prijs op het Internationale Strassenmusikfestival, Ludwigsburg (D) 2013 Beste Nederlandse Straattheater Act Radio2 Cappuccino –NCRV (NL) 2014 Prix du Public – Swing In The Wind Festival – Estavayer Le Lac, (CH) 2016 Best Interacting Act – Haizetare festival in Amorbieta – Etxano (ES)

Reacties zijn afgesloten.