zondag 19 januari 2020 – 15.00 uur

Jong Talent
Elena Meyer – viool
Tomas Kloosterman – piano
Bach, Ysaÿe, Paganini, Enescu, Khachaturian

Hemelbestormend jong viool talent in ‘t Mosterdzaadje

Elena Meyer en Tomas Kloosterman

Je zal nog maar 16 jaar zijn al en ongelooflijk veel met je viool op de grote podia hebben gestaan. Voor concerten en internationale wedstrijden. De in Emden (Duitsland) geboren Elena Meyer was 10 jaar toen ze als jongste student werd toegelaten op het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Daar is zij student van professor M.R. Porumb.

Op vrijdag 19 januari om 20.00 uur is zij te gast in ‘t Mosterdzaadje. Samen met de pianist Tomas Kloosterman wordt werk uitgevoerd van Bach, Mozart, Milstein, Enescu en Vieuxtemps. Tomas soleert met Chopin.

Elena Meyer werd geboren in 2003 in Emden / Duitsland en begon op 4-jarige leeftijd met vioolles Sinds 2012 wordt Elena onderwezen door prof. M.R. Porumb in Groningen. In 2014 werd ze als jongste student op 10-jarige leeftijd toegelaten tot het Prins Claus Conservatorium in de “Young Talents Class”. Elena speelde van 2014 tot 2016 in het HJSO – Haydn Jeugd Strijk Orkest in Groningen. Sinds 2017 speelt ze in het Nedersaksisch Jeugd Symfonie Orkest en is daar concertmeester. In de tussentijd heeft ze met succes deelgenomen aan vele nationale en internationale wedstrijden, zoals op de nationale competitie Jugend Musiziert, op het Concours Bravo in Namen / België en de internationale competitie Kloster Schöntal. Ze treedt regelmatig op als soliste met piano en orkestrale begeleiding. Elena heeft masterclasses, etc. door Wolfram König, Philippe Graffin, Olaf Adler en Petru Munteanu en bereidt zich momenteel voor op verschillende internationale wedstrijden. Elena speelt op een Italiaanse viool van Antonio Pedrenelli, Crespano.

Tomas Kloosterman studeerde piano aan het Prins Claus Conservatorium bij Paul Komen tot 2011. Hij heeft prijzen gewonnen bij het Princes Christina Concours en de Rotterdam “3-Day Competition” en is solist, componist van kamermuziek en pianobegeleider. Tomas Kloosterman heeft onder andere deelgenomen aan masterclasses door Jan Wijn, Tamara Poddubnaya, Masha Belooussova en Vladimir Tropp. Hij begeleidt ook in masterclasses van Philippe Graffin, Moshe Hammer en andere violisten. Na zijn studie geneeskunde werkt Tomas als huisarts.

Reacties zijn afgesloten.