Donateursbrief oktober 2019

Santpoort, 23 oktober 2019

Lieve vrienden van ‘t Mosterdzaadje,

Allereerst ga ik jullie ontzettend bedanken voor de donaties die jullie deden. Niet zo lang geleden stond er een groot artikel in de krant waarin geschreven werd dat mensen liever af en toe iets aan een goed doel geven, dan dat ze zich verbinden aan een jaarlijkse donatie. Wat ben ik blij met jullie trouw aan de Stichting. Vanuit die jaarlijkse kas kunnen de tekorten worden aangevuld en áls er al iets aan de strijkstok blijft hangen, is het die van een musicus. De uitvoerenden kunnen wat ruimer hun onkosten vergoed krijgen en dat is geen luxe. Dat de stichting niet afhankelijk is van subsidies, voelt best goed. Met elkaar houden we dit unieke concertzaaltje in stand. Dat schept een sfeer van verbondenheid. 

Aan droefgeestig nieuws om ons heen geen gebrek, maar toch kan zo maar alles overstemd worden door iets onbenulligs als het installeren van een nieuwe telefoon. En natúúrlijk had ik dat achteraf beter in handen van de jeugd kunnen geven. Maar je wilt het toch zelf ook een keer kunnen. Zo hing ik lang en geobsedeerd over dat mobieltje. Precies wat je iedereen ziet doen, waar je ook komt. Wonderlijk toch dat van zoiets klein zo’n dwingende aanwezigheid uit gaat. En eerlijk gezegd ontkom ik er zelf ook niet altijd aan. Tóch gauw even kijken wie er wat te melden heeft.

Momenteel draait het leven bij de jongste kleindochter om haar verjaardag. Met glimmende ogen kijkt ze vol verwachting vooruit en telt al wekenlang de dagen af dat ze 6 jaar gaat worden. Onbevangen ligt de toekomst voor haar open. Zoiets verlies je vanzelf als je wat langer meedraait in het leven.

Toch kijk ik ook elke dag naar iets uit. Namelijk naar de nieuwe aflevering van ‘De Bach van de Dag’, een via de radio4 app te beluisteren podcast. In ongeveer een kwartier tijd neemt Frank de Munnik de luisteraar mee in het leven van Bach. Dat doet hij zo goed dat het mijn ‘Moment voor Moccana’ is geworden. 

Wat de komende concerten betreft kan ik alleen maar zeggen dat het een nog beter is dan het ander. Grote namen, veelbelovend jong talent (zelfs een 14 jarig meisje uit Hamburg dat meedoet aan het Steinwayconcours), solisten, kwartetten, trio’s, oude muziek, Franse chansons, poëzie en cd – presentatie. Kans genoeg om ook uw talen bij te spijkeren want behalve uit Nederland komen de musici uit Letland, Georgië, Frankrijk, Belarus, Rusland, Canada, Schotland, Spanje, Italië, Duitsland en Japan.

En onder het luisteren is het wegdromen bij de expositie van foto’s die Maria Kremneva maakte van de in het water weerspiegelende stadsbeelden van Haarlem en Sint-Petersburg.

Met vriendelijke groeten,
Paula Blom

Reacties zijn afgesloten.