vrijdag 20 december 2019 – 20.00 uur

Buitengewone Jonge Talent
Louisa Sophia Jefferson (14 jaar) – piano solo
Bach, Beethoven, Liszt en Chopin
Vivian Giesbertz (16 jaar) – viool
m.m.v. de pianist Sergey Smirnov
J.S. Bach, Beethoven, de Sarasate, Bloch en Prokofiev

Muziek wonderen als opmaat voor Kerstmis

Louisa Sophia Jefferson

De wonderkinderen zijn de wereld nog niet uit. Op vrijdag 20 december om 20.00 uur zijn twee grote jonge talenten te gast in ‘t Mosterdzaadje. Het zijn de violiste Vivian Giesbertz (16) en de pianiste Louisa Sophia Jefferson (14). Voor de pauze speelt Louisa werk van Bach, Beethoven, Liszt en Chopin. Na de pauze zal Vivian, samen met de pianist Sergei Smirnov, werken laten horen van Bach, Beethoven, De Sarasate, Bloch en Prokofiev.

Louisa Sophia woont in Hamburg, waar zij het gymnasium bezoekt. Haar muzikale begaafdheid kwam heel vroeg tot uiting. Al op 12 jarige leeftijd werd zij als student toegelaten tot het Conservatorium in Hamburg. Op alle mogelijk concoursen sleepte ze de eerste prijs met onderscheiding in de wacht. Sergey Smirnov was onder de indruk van haar genialiteit. Zelf was hij ook zo’n wonderkind. Hij gaf haar lessen in Den Haag, maar hij vond het beter dat ze bij Naum Grubert ging studeren.

Vivian Giesbertz en Sergey Smirnov
in actie tijdens het Prinses Christinaconcours

Zo speelt Sergey Smirnov ook een rol in de studie van Vivian Giesbertz die hij al jaren begeleid. Momenteel zit Vivian in de Jong Talentklas van het Rotterdams Conservatorium en studeert zij bij Julia Dinnerstein en Benzion Shamir. Vivian is tweede concertmeester van het Viotta Symphonie Orkest onder leiding van René Gullikers en maakt deel van het Young Talent Orkest onder leiding van Mikhail Zemtsov. Vivian heeft meegedaan aan diverse (internationale) concoursen en mooie prijzen gewonnen.

Reacties zijn afgesloten.