vrijdag 6 december 2019 – 20.00 uur

Belinfante Stringquartet
Olivia Doflein – viool
Fiona Robertson – viool
Sophie Vroegop – altviool
Pau Marquès – cello
H. Bosmans, Schotse volksliederen (bew. Fiona Robertson) , R. Schumann

Het Belinfante Quartet: een strijkkwartet van grote klasse

Belinfante Stringquartet
foto: Foppe Schut

Op vrijdag 6 december om 20.00 uur treedt Het Belinfante Quartet op in ‘t Mosterdzaadje. Dit jonge, dynamische en spraakmakende strijkkwartet is opgericht in 2016 en speelt in kamermuziekseries door heel Nederland, o.a. in het Muziekgebouw Frits Philips, de Kleine Zaal van het Concertgebouw en live op NPO Radio 4. Bij het Delft Fringe Festival in juni 2019 kregen zij de Delft Chamber Music Award 2019. In ‘t Mosterdzaadje worden uitgevoerd Henriette Bosmans – Strijkkwartet (1927), Schotse volksliederen – gearr. door Fiona Robertson en Robert Schumann – strijkkwartet no 1.

Het Belinfante Quartet bestaat uit: Olivia Scheepers en Fiona Robertson – viool, Sophie Vroegop – altviool, Pau Marquès i Oleo – cello. De kwartetleden hebben hun studietijd in diverse landen afgerond, waaronder aan the Royal College of Music, Conservatorium van Amsterdam, Conservatorium Utrecht en het Koninklijk Conservatorium Den Haag.

Het kwartet heeft masterclasses gevolgd bij o.a. Oliver Wille, Donald Grant, de leden van het Jerusalem Quartet en het Diotima Quartet.

Hoogtepunten van het aankomende seizoen zijn o.a. optredens tijdens het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht, en in de Beethoven Cyclus van het Diotima Quartet in Orleans, Frankrijk.

Met hun naam doet het kwartet een ode aan Frieda Belinfante, cellist en de eerste professionele dirigente in Europa. Haar oprechtheid, doorzettingsvermogen en passie, in zowel de muziek als in andere aspecten van het leven, zijn een onuitputtelijke bron van inspiratie. Het motto van het kwartet is een uitspraak van Oliver Wille: ‘There is nothing that Art cannot express’.

Reacties zijn afgesloten.