zondag 17 november 2019 – 15.00 uur

Pianorecital
Regina Albrink
Beethoven ‘Pastorale’, Chopin ‘Grande Valse Brillante’

Pianiste Regina Albrink in ‘t Mosterdzaadje

Regina Albrink
foto: Andries Lenstra

De pianiste Regina Albrink geeft al jaren een Kerstrecital in Het Concertgebouw Amsterdam. Ze begon hiermee in 1991. Het concert is steevast uitverkocht dankzij interesse vanuit heel de wereld. Op zondag 17 november om 15.00 uur kunnen we in ‘t Mosterdzaadje een voorproefje beluisteren van haar traditionele concert. Uitgevoerd wordt Beethoven (Pastorale) en van Chopin o.a. de ‘Grande valse Brillante’

Regina Albrink behaalde haar solistendiploma in Amsterdam bij Danièle Dechenne en studeerde daarna 3 jaar aan de beroemde Franz Liszt Academie in Budapest bij Pál Kadosa en Ferenc Rados

Ze heeft inmiddels vele concerten en masterclasses gegeven in Europa, Noord Amerika en Azië.

Over Beethovens Pastorale zegt ze : “De ‘Pastorale’ sonate ligt me na aan het hart. Beethoven wandelde graag alleen in de natuur en deze sfeer heeft hij hier zo prachtig opgeroepen. Dit is één van zijn lieflijkste sonates”.

“Chopin ontbreekt nooit op mijn recitals. Weergaloos is zijn 4e Ballade. Zeer complex, met een enorme diepte en ook zelfs waanzin. Als tegenhanger zijn zijn walsen zijn een stuk luchtiger”.

De pers over haar spel: “Topconcert, parelend, fijnzinnig, helder en zo doorzichtig als glas. Regina is een integer musicus die de gedachte achter de geschreven noten via het hart laat spreken en daarom het publiek zo bijzonder raakt”.

Voorts is zij te beluisteren op een aantal cd’s, waaronder de veelgeprezen The Best of Gottschalk , Liszt The Legend, The Many Colors of Chopin en Beethoven 5 Sonatas.

Reacties zijn afgesloten.