zondag 10 november 2019 – 15.00 uur

Pianorecital
Sergey Smirnov
Sonate no. 17 in D ‘Gasteiner’, D. 850 van Schubert

Ode aan de Alpen

Op Zondag 10 november om 15.00 uur neemt de meesterlijke pianist Sergey Smirnov zijn gehoor mee naar de Alpen. Hij voert namelijk de ‘Gasteiner’ sonate (D. 850 ) uit van Franz Schubert. Een magistraal werk, geïnspireerd op de bergachtige schoonheid van Bad Gastein. Daar verbleef Schubert in augustus 1825 in een kuuroord. Hij verklankt zijn ontzag voor de grootsheid van de Alpen in een grootse en meeslepende sonate waarin het kabbelen van beekjes, het draaien van een waterrad, de jachthoorn en zelfs jodelen is terug te horen. Het is de langste sonate die Schubert schreef. In zo’n 45 minuten brengt Sergey Smirnov het berglandschap binnen de muren van ‘t Mosterdzaadje. Eén ding is zeker: Sergey Smirnov is van ongekend grote klasse en alleen daarom al zal dit meesterwerk bij hem in goede handen zijn.

Reacties zijn afgesloten.