zondag 3 november 2019 – 15.00 uur

Pianorecital
Ketevan Sharumashvili
Bach, Schubert, Liszt en Ginastera

Indringende passie uit Georgië

De Georgische topmuzikante Ketevan Sharumashvili heeft ons land als haar thuisbasis uitgekozen en dat mag een verrijking voor klassiek minnend Nederland worden genoemd. Naast haar fenomenale techniek blinkt de jonge charismatische pianiste vooral uit door haar enorm diepgaande spel. Haar fijngevoeligheid is indrukwekkend en kalmeert de ziel van de luisteraar. Op zondag 3 november om 15.00 uur is zij te gast in ‘t Mosterdzaadje. Zij voert werk uit van Bach, Liszt en Ginastera.

Ketevan, geboren en getogen in Tbilisi, heeft met twee masters en het diploma van concertpianiste een imposante internationale opleiding genoten. Ze complementeerde haar studie bij pianogigant Jan Wijn aan het conservatorium in Amsterdam.

Bijzonder is dat Ketevan pas op twaalfjarige leeftijd met haar pianostudie begon, en al op haar veertiende het Rubinstein Concours in Parijs wist te winnen.

Inmiddels is ze prijswinnares van competities in Frankrijk, Italië, Griekenland en Nederland. Ze won onder andere de ‘Soroptimist Prijs’ bij de Viotti Competition in Vercelli – Italië, ontving de derde prijs bij de Lagny-Sur Marne Competitie in Frankrijk en won de eerste prijs en de ‘Special Price of the Jury’ in the Pianale competition in Duitsland. 

Ketevan is nu hard op weg om ons land met haar magische spel te veroveren. Zo gaf ze eerder dit jaar twee indrukwekkende Liszt-recitals op uitnodiging van de Franz Liszt Kring en was ze één van de hoogtepunten op het CityProms Festival in Leeuwarden.

Voor haar recital in ’t Mosterdzaadje heeft Ketevan een uiterst aantrekkelijk en uitdagend programma samengesteld waarin alle facetten van haar meesterschap aan bod gaan komen. U gaat luisteren naar werken van onder andere Bach, Liszt en Schubert.

Ketevan Sharumashvili (32) is één van de beste Georgische concertpianistes van haar generatie. Ze onderscheidt zich door haar heerlijk verfrissende stijl, passievolle spel en originele programma’s. Hoewel ze pas op haar 12e met haar studie begon aan het Muziekgymnasium voor hoog getalenteerde kinderen in Tbilisi, won ze op haar veertiende al de eerste prijs bij de Rubinstein Competitie in Parijs. Later studeerde ze o.a. bij Naum Grubert en Jan Wijn, en behaalde het hoogst haalbare diploma (vergelijkbaar PHD) voor concertpianiste in de Hamburg Hochschule. Verder volgde zij masterclasses bij o.a. Boris Berman en Paul Badura-Skoda. Ketevan heeft zich onlangs definitief in Nederland (Bilthoven) gevestigd werkt hard en gedreven aan haar carrière.

www.ketisharu.com

Reacties zijn afgesloten.