vrijdag 1 november 2019 – 20.00 uur

Duo SanTella
Stella Zake – viool
Santa Zake – piano
Schumann, Mozart , Kreisler

Groot talent uit Letland te horen in het SanTella Duo

Het SanTella Duo

Op vrijdag 1 november om 20.00 uur zijn twee hoogbegaafde zusjes uit Letland te gast in ‘t Mosterdzaadje. De pianiste Santa Zake en de violiste Stella Zake vormen al van kinds af aan het SanTella duo. Beiden zijn ook componistes. Zij voeren werk uit van Mozart, Schumann en Kreisler.
De geschiedenis van Santa en Stella Zake, het SanTella Duo voert terug naar de tijd dat ze vier jaar oud waren en huisconcerten verzorgden. Nu, na hun professionele carrière spelen ze nog steeds samen en treden op in Letland, Rusland, Noorwegen, Duitsland en Nederland. Zij zetten hun studie in Nederland voort. Beiden hebben al de hoogste onderscheidingen behaald deden hun Master in Maastricht en Amsterdam.

Santa Zake – is zowel pianist als componist en werkt in opdracht van het Letse nationale symfonieorkest en ensembles. Santa nam deel aan de masterclass in de VS en werd ook onderscheiden in meerdere internationale competities. Al met twee hoogste diploma’s in compositie en piano rondde haar Master in Conservatorium van Maastricht af met leraar Katia Veekmans.

Stella Zake trad als soliste vele jaren op met nationale Letse en internationale orkesten in Europa. Zij werd bekroond in internationale competities. Stella maakte 2 jaar deel uit van het European Union Youth Orchestra, optredend op de beste locaties in Europa en de Verenigde Staten en vorig jaar werd zij lid van Sinfonietta Amsterdam. Ze heeft masterklassen gevolgd met docenten zoals Liviu Prunaru, Barnabas Kelemans en Philipe Graffin. Stella rondde haar mast diploma af bij Ilya Grubert in Amsterdam.

Reacties zijn afgesloten.