zondag 27 oktober 2019 – 15.00 uur

Pianorecital
Lidia Ksiazkiewicz
Chopin en het Poolse landschap

Lidia Ksiazkiewicz verklankt met Chopin het Poolse landschap

De Pools-Franse organiste en pianiste Lidia Książkiewicz is weer in Nederland. Op zondag 27 oktober om 15.00 uur verzorgt zij in ‘t Mosterdzaadje een pianorecital geheel in het teken van Chopin. Eerder al wist zij het publiek met haar gevoelig spel diep te raken. Dit concert gaat over Chopin en het Poolse landschap. Uitgevoerd worden Nocturnes, Ballades, Etudes, een Mazurka en een Polonaise. Muziek die heel diep in het hart van Lidia is genesteld.

Aan de muren van ’t Mosterdzaadje hangen dan de schilderijen van haar moeder de Poolse Violletta Ksiazkiewicz. Voor beiden een heel bijzondere gelegenheid in kunst verenigd te zijn.

Lidia Ksiazkiewicz is titulair organiste van de kathedraal van Laon, Frankrijk. Zij werd in 1977 in de Poolse stad Poznan geboren. Ze behaalde haar einddiploma’s  piano en orgel respectievelijk aan de conservatoria van Bydgoszcz en Poznan. 

Lidia Ksiazkiewicz won o.a. 1e prijzen en eervolle vermeldingen op concoursen in de Poolse hoofdstad Warschau (1994), Haarlem (Concours César Franck, 2001),  Graz, (Oostenrijk: Internationaal Concours Reger/Messiaen, 2003), Chartres (Frankrijk 2004) en Rimini (Italië, 2004).

Ze vervolgde haar opleiding in Frankrijk aan de Academie voor schone kunsten in Angers en won prijzen voor haar orgel- en klavecimbelspel aan het conservatorium van Saint-Maur. Verder maakte Lidia veel concertreizen door o.a. Frankrijk, Polen, Luxemburg, Nederland, Slowakije, Oostenrijk en Spanje. Ook treedt ze op als soliste voor radio en televisie, o.a. in Slowakije, Polen, Oostenrijk en Frankrijk. Naast haar werk als organiste in Laon is ze als pianiste verbonden aan het Conservatorium in Straatsburg. Ook treedt ze vaak op als jurylid bij internationale concoursen voor orgel en piano.

Ze heeft verscheidene cd’s op haar naam staan voor zowel orgel en piano en schreef een boek over de invloeden van het pianotechniek op het orgelspel.

Reacties zijn afgesloten.