Donateursbrief augustus 2018

Santpoort, 15 augustus 2018

Lieve donateurs,

Door de duinen naar het strand

Een zomer vol van woorden als ‘snakken’ en ‘smachten’. Mens, dier en natuur. Een mals regentje, een verkoelend windje… Tja, het was een onvoorstelbaar hete en droge zomer. Voor mij was het een leren omgaan met ‘even niets doen’. Een overgave aan ‘lummelen’. Valt niet mee voor een bezig persoon zoals ik. Calvinisme en padvinderij zitten diep verankerd. Gelukkig was daar het strand van Duin en Kruidberg, waar je na een pittige fietstocht en een gezwoeg over een heet zandduin, beloond werd met dat grote zilte bad.

Omdat de mussen dood van het dak vielen, werd het werk aan het dak van ’t Mosterdzaadje vooruit geschoven. Niet alles is nou eenmaal te plannen en te voorzien. Hoe langer je meeloopt in het leven, hoe vaker je moet aanvaarden dat de dingen anders lopen en gaan dan je had gedacht. Maar met een houding van: ‘laat maar komen zoals het komt’, plan je geen nieuw seizoen. Dan moet je van de afspraken op aan kunnen. Zoals het er allemaal nu uitziet gaan we met elkaar een heel goed nieuw seizoen in. Op de agenda veel nieuwe namen, maar ook een feest van herkenning en bijzondere muziekbelevenissen. Dankzij uw jaarlijkse bijdrage als donateur kunnen de musici altijd hun onkosten ruim vergoed krijgen en hebben we niets met subsidies te maken.

Wat afgevoerd moet worden

De dakpannenactie begon op het jubileumconcert op 13 mei met een kaart van een dakpan geaquarelleerd door Joop Vermeij. Niet alleen door bekenden maar ook door mensen van buitenaf werd gesponsord en kwam al bijna de helft van de ongeveer te verwachten kosten binnen. Pieter Wispelwey gaat ter aanvulling een benefietconcert geven op 28 september met een solo recital van Bachsuites. Zijn ongeëvenaarde uitvoering daarvan is wereldberoemd. Zijn verhaal daarbij niet minder. Patrick Hopper verzorgt op 5 oktober een ‘Dakpannenconcert’. Een feestelijk programma waarin het thema ‘dak’ in de muziek centraal staat.

tekening van Emilia

Deze zomer stond ook in het teken van het behandeltraject van dochter Katja. Er moest daarin heel wat tegenslag geïncasseerd worden, maar na de laatste bestraling kon ze toch doen wat ze zichzelf als vooruitzicht had gesteld. Met haar gezin vertrok ze voor een zeiltocht in Griekenland. En heel uniek voegt de rest van de familie zich bij hen voor een week op een Grieks eiland. Mijn jongste kleinkind Emilia heeft deze voorpret alvast in beeld gebracht. Alle kleinkinderen onder een grote parasol.

Deze zomer droeg André Koch, na tien jaar trouwe dienst, zijn functie als penningmeester over aan Huib Wijders. Nadat André stopte met werken kreeg hij het drukker dan ooit. Hij blijft beschikbaar voor de technische klusjes. Als op 7 en 9 september de pianist James Lisney traditiegetrouw het seizoen komt openen, zit het er dik in dat er nog steigers staan. Als ik nu door het lege Mosterdzaadje loop en de mandjes zie vol gordijnringen, de gestapelde stoelen en opgerolde kleden….dan weet ik dat het inrichten nog een hele klus gaat worden. Maar met de onmisbare hulp van velen zal alles weer op zijn plaats komen. Ook de nu nog grondig ingepakte vleugel zal door Theo voor die tijd onder handen genomen gaan worden. Met elkaar houden we wel iets heel unieks in stand. 

Een zomerse groet,
Paula Blom

Reacties zijn afgesloten.