EXPOSITIE september/oktober 2019

schilderijen van Violetta Ksiazkiewicz

Expositie van het Poolse landschap in ’t Mosterdzaadje

Violetta Książkiewicz

De Poolse Violetta Książkiewicz is geboren in Poznań . Daar studeerde zij ook aan de Academie voor Beeldende Kunsten. In 1992 studeerde daar af.

Ze werkt in Polen vanuit haar eigen atelier. Een veelzijdig kunstenares die verschillende technieken gebruikt.

Het Poolse landschap legt ze op haar eigen manier vast in olieverf, pastel en inkt. Voor haar een onuitputtelijke bron van indrukken. De Poolse heuvels, de zee, het onderwaterlandschap en de bomen…het is haar bron van inspiratie.

Landschap van Violetta Książkiewicz

Haar werk werd meerdere keren onderscheiden bij internationale kunstinzendingen. Violetta heeft tentoonstellingen in binnenland, maar ook hangen haar schilderijen in het buitenland en worden ze in Poolse veilinghuizen verkocht.

Via Lidia Ksizkiewicz, haar dochter die in Frankrijk woont en regelmatig in ‘t Mosterdzaadje concerten geeft, komt Violetta nu naar Nederland om haar schilderijen in september en oktober aan het Nederlandse publiek te tonen. Op de laatste dag van haar tentoonstelling, op zondag 27 oktober, zal Lidia Ksiazkiewicz een recital met werken van Chopin verzorgen.

De werken zijn te bezichtigen voor en na afloop van de concerten.

Reacties zijn afgesloten.