vrijdag 27 september 2019 – 20.00 uur

Inleiding om 19.00 uur
Das Wohltemperiertes Klavier (I)

Marcel Worms – piano
24 Preludes en Fuga’s van J.S. Bach

Marcel Worms geeft inleiding en concert in ‘t Mosterdzaadje

Bachs Wohltemperierte Klavier is spiegel van de ziel

Marcel Worms

Voorafgaand op de uitvoering van 24 Preludes en Fuga’s geeft Marcel Worms op vrijdag 27 september om 19.00 uur een inleiding van een half uur op het Wohltemperierte Klavier van Bach. Om 20.00 uur begint dan de complete uitvoering van het eerste boek van dit meesterwerk. Een zeldzame gebeurtenis.

Marcel Worms zal zeker putten uit het recente boek ‘Het welgetemperd gemoed’ van de filosoof Jos Kessels. Dat behandelt het rijke emotionele spectrum van Bachs Wohltemperierte Klavier en de impliciete levenslessen die Bach voor ons in petto heeft. Ook voor Marcel Worms is Bachs cyclus niet alleen een muzikaal meesterwerk maar tevens een spiegel van de ziel.

Das Wohltemperierte Klavier is al zeker twee eeuwen onderdeel van de canon van de Westerse muziek. Niet eerder schreef een componist een cyclus met stukken in alle 24 toonsoorten, elk met een eigen karakter en getuigend van de fantasie, de levensvreugde en de wijsheid van zijn maker. Pianist Marcel Worms neemt u mee op zijn reis door Bachs Preludes en Fuga’s.

Reacties zijn afgesloten.