vrijdag 13 september 2019 – 20.00 uur

De Hoofdpersoon’ door Revolve
Justyna Briefjes – viool
Natasza Kurek – stem
Petra Wolters – piano, fagot, fluit, duduk
Roelof Meijer – contrabas, gitaar, basgitaar, ukelele, mandoline

De muziekgroep Revolve presenteert zijn tweede voorstelling ‘De Hoofdpersoon’

Revolve

Musici van het Residentie Orkest en een jazz-zangeres spelen op vrijdag 13 september om 20.00 uur in ‘t Mosterdzaadje de try-out van hun muziekvoorstelling ‘De Hoofdpersoon’. Een concert met eigen composities in vele stijlen. Vier musici met verschillende achtergronden spelen muziek op het snijvlak van klassiek, pop en jazz. Filosofische teksten omlijsten de muziek en belichten de verschillende kanten van emoties, als niet te vermijden onderdeel van het menselijk bestaan én van muziek.

De muziekgroep Revolve bestaat uit Justyna Briefjes: viool ,Natasza Kurek: stem, Petra Wolters: piano, fagot, fluit, duduk ,Roelof Meijer: contrabas, gitaar, basgitaar, ukelele, mandoline iOprichter is Roelof Meijer, contrabassist bij het Residentie Orkest en docent aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Revolve beperkt zich niet tot 1 bepaald genre, maar invloeden uit alle stijlen komen samen in de uitsluitend eigen composities van de groep.

Liefhebbers van klassiek, jazz, pop en wereldmuziek komen ruim aan hun trekken, maar ook mensen met interesse in poëzie en literatuur.

Over de inhoud:

Je bent de hoofdpersoon in een verhaal. Maar elke dag ben je banger voor de schrijver. Dus je besluit weg te lopen uit je eigen verhaal. De emoties lopen hoog op. Verdriet, humor, angst en hoop spelen elk een hoofdrol in deze voorstelling. ‘De Hoofdpersoon’ is een theatraal concert in een verhaal.

www.revolvemusic.nl

Justyna Briefjes viool
Toen ik negen was, wilde ik graag een instrument leren bespelen, maar ik twijfelde lang tussen de viool en piano. Op piano had ik mezelf al het een en ander aangeleerd, de viool bespelen leek me juist onmogelijk, maar had daardoor iets magisch. En zo koos ik voor de viool, waar ik nooit spijt van heb gehad. Vanaf het moment dat ik in een jeugdorkest ging spelen, wist ik dat ik de rest van mijn leven muziek wilde maken.

Ik studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Peter Brunt, Kees Hülsmann en Janet Krause. Ook studeerde ik twee jaar kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam.

Inmiddels speel ik sinds 2004 in het Residentie Orkest als plaatsvervangend aanvoerder 2e violen. Daarnaast speel ik zoveel mogelijk kamermuziek, van duo tot octet, met als vast trio het The Hague String Trio. Deze afwisseling en de oneindige hoeveelheid prachtige muziek, maken dat ik het spelen nog steeds met veel plezier doe.

Waar ik nog meer van hou? Van katten, lezen, tennissen, fietsen, mijn moestuin, het strand, de zon en de Italiaanse taal!

Natasza Kurek stem en improvisaties
Natasza is vocalist, performer en muzikant met wortels in de jazz. In 1999 studeerde ze cum laude af aan de jazz-afdeling van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Als leider van de Natasza Kurek Group was Natasza te gast op het North Sea Jazz Festival, Reykjavik Rurek Jazz Festival, Crossing Border Festival en maakte ze opnames voor de Poolse Nationale Radio and TV en de IJslandse Radio. Haar debuut-cd ”Incantation” verscheen op het Duitse label Jazz ’n ’Arts. Daarnaast trad ze op en maakte opnames met ensembles en artiesten wiens repertoire uiteenloopt van moderne jazz, electro-acoustic free jazz, folk en hedendaagse muziek. Zo speelde ze met Binary Orchid, Wolfert Brederode, Florian Zenker, Arnulf Ochs Quintet, Sigtryggur Baldursson, Arve Henriksen, Piotr Klimek, Roelof Meijer en anderen. Sinds 2005 is Natasza verbonden als docent aan het Koninklijk Conservatorium. Daarnaast is ze sinds 2016 Certified Master Teacher of Estill Voice Training.

Roelof Meijer contrabas, gitaar, basgitaar, mandoline, composities
Ik geloof in de kracht van muziek. Ooit begon ik op 8- jarige leeftijd met mandoline. Een paar jaar later stapte ik over op gitaar. Diverse popgroepen vergrootten mijn passie voor muziek. 

Toen ik mijn conservatoriumstudie contrabas begon, las ik ‘Demian’ van Herman Hesse en daarmee ontwikkelde zich een tweede passie in mijn leven: literatuur. Na mijn studietijd kreeg ik een baan als contrabassist bij het Residentie Orkest en een paar jaar later volgde een aanstelling als docent op het Koninklijk Conservatorium. Ook schreef ik de muziek voor de muzikale vertelling ‘Balthazar Moiree’ en bracht een paar jaar later de cd ‘Revolve’ uit met eigen composities.

Petra Wolters fagot, piano, fluit, accordeon
Ik ben opgegroeid met veel muziek om mij heen. Ook ik was van jongs af aan veel met muziek bezig, op diverse instrumenten. Uiteindelijk deed ik conservatoriumstudies piano en fagot aan de conservatoria van Den Haag en Amsterdam. Ook volgde ik de PABO en studeerde Onderwijskunde aan de Universiteit van Amsterdam.

Naast muziek heeft mijn belangstelling ook altijd gelegen bij o.a. onderwijs, talen en Afrika. In zowel werk als vrije tijd heb ik deze passies altijd proberen te combineren. Na zes jaar als fagottiste in het Residentie Orkest gespeeld te hebben, leidde ik negen jaar de afdeling educatie van datzelfde orkest. Spelen ben ik ook altijd blijven doen, vooral in kamermuziekverband, o.a. in het Eolian Ensemble. 

Reacties zijn afgesloten.