zondag 8 september 2019 – 15.00 uur

OPENING VAN HET SEIZOEN
James Lisney – piano
Schubert, Haydn, Beethoven, Chopin

Opening nieuwe seizoen door pianist James Lisney

Niet somber, niet droef

James Lisney

De Britse pianist James Lisney is opnieuw bereid gevonden om op zondag 8 september om 15.00 uur het nieuwe seizoen van ‘t Mosterdzaadje te openen. Inmiddels behoort deze opening door Lisney tot een goede traditie. Op zijn programma muziek die hem bijzonder dicht aan het hart ligt. De laatste werken van Haydn (Sonate in C, Hob. XVI 50), Beethoven (Sonate in E, opus 109), Schubert (Impromptu in c klein, D 899) en Chopin (Nocturnes opus 62)

Met het programma ‘Endgame’ gaat James Lisney de grote concertzalen van Europa langs en ook keert hij terug naar India waar hij zijn Schubert serie bracht in Mumbai.

Lisney verzekert het publiek het, hoewel de laatste composities zijn door deze fascinerende componisten geschreven, het absoluut geen tranendal is. In de laatste werken is vaak een samenvatting te horen van hun hele compositie geschiedenis. Voor uitvoerenden en publiek blijft deze muziek vol vitaliteit en visie enorm boeien.

I am especially excited to start my season in Santpoort Noord (as I do each year!) as Mosterdzaadje and its audience provide the ultimate concert experience: intimacy, naturalness, warmth and sincere emotion. I always leave this gemlike concert hall refreshed for the new season and knowing what is important in the music that I have chosen. Playing a work at Mosterdzaadje is like having it blessed.”

“Ik kijk er erg naar uit om mijn seizoen in Santpoort-Noord te beginnen (zoals elk jaar!), omdat ’t Mosterdzaadje en z’n publiek de ultieme concertervaring bieden: intimiteit, onbevangenheid, warmte en oprechte emotie. Ik ga altijd geheel verkwikt heen van dit juweel van een concertzaal, klaar voor een nieuwe seizoen en zeker van wat écht belangrijk is in de muziekstukken die ik heb uitgezocht. Spelen in ’t Mosterdzaadje is alsof je een zegen op je werk ontvangt.”

Reacties zijn afgesloten.