vrijdag 24 mei 2002 – 20.15 uur

EINDEXAMENS CONSERVATORIUM
Dasha Beltsiukova – fluit
Kathryn Moorhead – fluit
John Gluyas – trombone
Ksenia Kouzmenko – piano
Berio, Beltiukov (vader van Dasha), Halffter en Prokofiev,
Bozza, Wesley-Smith e.a.

Kathryn Moorhead en Dasha Beltsiukova

Kathryn Moorhead
en Dasha Beltsiukova

Twee fluitistes, de ene uit Australië, de andere uit Wit-Rusland, presenteren op vrijdag 24 mei om 20.15 uur hun eindexamenprogramma in ’t Mosterdzaadje. Ook de trombonist John Gluyas, eveneens uit Australië doet zijn meesterproef in Santpoort. Kathryn Moorhead en John Gluyas gaan op voor hun examen Uitvoerend Musicus en Dasha Beltsiukova voor haar eerste fase, Docerend Musicus. De drie in top conditie verkerende ambitieuze muzikanten laten muziek horen van Berio, Beltiukov (vader van Dasha), Halffter en Prokofiev, Bozza, Wesley-Smith en anderen. Aan de vleugel de pianiste Ksenia Kouzmenko.

Ze leerden elkaar kennen in Amsterdam als studenten van Harrie Starreveld. Twee uit zo ver uit elkaar liggende werelden afkomstig, beiden met al een succesvolle start en rijke podium ervaring in eigen land, die door het winnen van concoursen in staat werden gesteld hun studie voort te zetten in Nederland. Kathryn en John voltooiden hun studie in Melbourne en Dasha in Minsk. Nu het grote moment om met al hun reeds opgedane muziekervaring een eindexamen te doen, waar menigeen versteld van zal staan. Een buitenkansje voor het publiek in ’t Mosterdzaadje dit mee te maken, al was het alleen al dat nooit eerder een examenprogramma trombone was te beleven.
Dasha opent het concert met een Concerto Capriccio voor haar in 1995 gecomponeerd door haar vader. In Minsk speelde Dasha het met groot orkest, nu doet ze het met orkest op tape. Een première in Nederland. Na een solo stuk van Halffter waarin de Zuid-Spaanse volksmuziek is terug te horen, de virtuoze en kleurrijke sonate van Prokofiev.
Kathryn voert solistisch het technisch veeleisende werk van Berio uit wisselt haar solo werk af met dat van de trombonist John Gluyas.

Reacties zijn afgesloten.