zondag 12 mei 2002 – 15.00 uur

PIANORECITAL
Jaap Brackman
Beethoven, Ravel

Jaap Brackman

Dat de pianist Jaap Brackman ook als solist de weg naar het podium nog weet te vinden is te beleven op zondag 12 mei om 15.00 uur in ’t Mosterdzaadje. Hij heeft een programma met werken van Mozart, Beethoven en Ravel samengesteld.
Zo geliefd is hij als pianist in de kamermuziek, zoveel gevraagd ook, dat zijn werken als solist daar behoorlijk mee in de knel kwam. Met zijn solo programma komt hij tegemoet aan de vele verzoeken van zijn fans die graag zijn machtig mooie aanslag weer eens willen horen.

Jaap Brackman opent het concert met een Fantasie van Mozart. Een Beethoviaans stuk waarin veel verschillende sferen te beluisteren zijn. Het is een mooie inleiding tot de Waldstein sonate van Beethoven. Een meesterwerk met in het eerste deel voortvarendheid en trots, het tweede deel een smachten naar warmte en liefde en in het laatste deel wellicht gelukzaligheid. Na de pauze Miroirs van Ravel. Vijf beelden in muziek gespiegeld, zoals: nachtvlinders, treurende vogels, een boot op woelige zee.
Jaap Brackman kreeg zijn eerste lessen van zijn moeder Frieda Hoogerwerf. Hij studeerde af aan het Utrechts Conservatorium bij Håkon Austbö. Hij werkt samen met verscheidene zangers en ensembles in binnen- en buitenland en is veelvuldig in kamermuziekverband te horen. Daarnaast geeft Jaap Brackman privé lessen in Haarlem.

Reacties zijn afgesloten.