vrijdag 10 mei 2002 – 20.15 uur

LUCEBERT TRIO
Helena van Tongeren – altviool
Céleste Zewald – klarinet
Daniël Kramer – piano
Mozart, Brahms, Jacob en Reinecke

Het Lucebert-Trio

Op vrijdagavond 10 mei om 20.15 uur treedt het inmiddels faam verworven Lucebert-Trio op in ’t Mosterdzaadje. Het is een bijzondere combinatie van instrumenten bespeeld door een drietal zeer talentvolle jonge musici : Daniël Kramer-piano, Helena van Tongeren-altviool en Céleste Zewald-klarinet. Op het programma staan Bruch en Schumann.

De buitengewone combinatie van deze instrumenten, die vrijwel in hetzelfde register spelen, zette verschillende componisten aan tot schrijven van prachtige werken, die helaas veel te weinig bekendheid genieten. Het Lucebert-Trio is een vurig pleitbezorger van dit genre en heeft haar enthousiasme met al vele muziekliefhebbers mogen delen. Sinds hun afstuderen aan het Sweelinck Conservatorium vormen zij het Lucebert-Trio en verzorgen sinds die tijd concerten in binnen- en buitenland.
Céleste Zewald won prijzen op diverse concoursen. Vorig jaar de Vriendenkrans van het Concertgebouw. Zij is als docente verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam en speelt in kamermuziekensembles en regelmatig ook in het Concertgebouworkest.
Helena van Tongeren was aanvoerder van de altviolen o.a. bij het Jeugd Orkest Nederland. Zij maakt deel uit van het Van Dingstee Kwartet, waarmee ze veel Europese tournees maakte. Naast haar freelance werk in de grote orkesten heeft zij een lespraktijk voor jonge kinderen.
Daniël Kramer studeerde met onderscheiding af, won diverse concoursen en werkt mee aan opnames voor de radio.

Reacties zijn afgesloten.