EXPOSITIE december 2003

schilderijen van Adriënne Rijk

Expositie schilderijen Adriënne Rijk in ’t Mosterdzaadje

De schilderijen van Adriënne Rijk zijn in de maand december te bezichtigen in ’t Mosterdzaadje. Nogal toepasselijk voor in deze concertruimte zijn de portretten die zij maakte van o.a. Liszt, Mahler, Puccini, Casals en Kathleen Ferrier.
Geschilderd omdat de “kop” haar pakte of de muziek haar greep. De Haarlemse Adriënne Rijk heeft zich vele technieken eigen gemaakt. Behalve concreet werk, waartoe ook een groot naakt in pastel uitgevoerd bij hoort, schildert zij ook sferen die zij tussen personen aanvoelt. Datgene wat zij op straat of op haar werk beleeft met mensen beeldt zij later uit waarbij de kleur en afstand tussen de personen bepalend is voor wat Adriënne heeft gevoeld.

Aanvoelen is ook een belangrijk deel van haar leven. Niet alleen als moeder van drie kinderen maar ook in haar werk met mensen met een niet aangeboren hersenletsel. Ook hier is creativiteit een middel in de therapie. Onlangs was er nog een grote expositie van hun werk te zien in het RIAGG in Haarlem. Keramiek van Adriënne Rijk is deze maand elders te zien.
De schilderijententoonstelling is tot en met 26 december in ’t Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord te bezichtigen. Voor- en na afloop van de concerten of op afspraak met Adriënne Rijk zelf (Tel. 023-5366401).

Reacties zijn afgesloten.