zondag 28 september 2003 – 15.00 uur

“UNE FEMME QUI CHANTE”
José van Waveren – zang
Maddie Starreveld – piano
Yves Duteil, Brassens, Anne Sylvestre, Marie-Paule Belle, Barbara

Nieuw programma van chansonnière José van Waveren in ’t Mosterdzaadje

José van Waveren

Zondagmiddag 28 september om 15.00 uur presenteren de chanson-zangeres José van Waveren en de pianiste Maddie Starreveld in ’t Mosterdzaadje een programma vol humor, romantiek en herfstige melancholie, waarin leven en liefde van de vrouw centraal staat. De Franse zangeres Barbara noemde zichzelf “Une femme qui chante”, niets meer en niets minder. Naar háár verwijst de titel van dit derde chansonprogramma van José van Waveren.

Maddie Starreveld

De titel verwijst echter ook naar de vrouw in het chanson, gezien door de ogen van mannen en vrouwen. In al haar facetten zal ze worden bezongen: als moeder (Yves Duteil), als grootmoeder die er op haar 17e al twee minnaars tegelijkertijd op na hield en dat nog wel in de 18e eeuw, de vrouw als hoer (George Brassens) en als minnares, maar ook de in de steek gelaten vrouw of het meisje dat verliefd is op de wind en van hem een windekind verwacht (Anne Sylvestre) en het plattelandsmeisje dat naar Parijs vertrekt om een femme fatale te worden (Marie-Paule Belle).
Uiteraard gaan er chansons van Barbara gezongen worden, uiteindelijk is dat het grote voorbeeld en de inspiratiebron voor José van Waveren. De kenners van dit duo weten dat ze een geweldige middag tegemoet kunnen zien want José van Waveren sleept haar publiek in elke gemoedsstemming mee.

Reacties zijn afgesloten.